Ljeto je godišnje doba u kojem češće putujemo nego u ostatku godine. Godišnji odmori nerijetko znače i promjenu okoline koja može imati utjecaj na naše zdravlje. A nitko ne želi ugroziti zdravlje u ovom dijelu godine koje je stvoreno za odmor i uživanje.

Putovanja ponekad znače i različite higijenske standarde ili promijenjene prehrambene navike što se posebice može odraziti na naše intimno zdravlje. Higijenski standardi mogu biti bitno različiti od onih na koje je naše tijelo naviklo, pad imuniteta u trenutcima kad smo opušteniji nego u ostatku godine, kao i prisutnost bakterija mogu dovesti do, u najmanju ruku neugodnih, a u težim slučajevima i zdravstveno opasnih situacija. Zbog toga je osobito važno svom tijelu osigurati kvalitetnu intimnu njegu.

 

 

Ljeto, vrućina, more i bazeni, vlažni kupaći kostimi… Brojni su faktori koji utječu na sluznicu intimnog područja, a neki od njih pogoduju razvoju mikroorganizama i narušavaju njezinu prirodnu ravnotežu. Stoga je mudro na vrijeme se pobrinuti za njegu koja će osigurati nježnu i učinkovitu higijenu, te balansirati prirodni mikrobiom intimnog područja. Proizvodi za intimnu njegu iz Olivala imaju posebno prilagođenu pH vrijednost 4.5 koja će zaštititi prirodni floru sluznice.

Tekući sapun za intimnu njegu Sensitive

Tekući sapun za intimnu njegu Sensitive obogaćen je nevenovim uljem i mliječnom kiselinom što ga čini nježnim i učinkovitim u svakodnevnoj njezi osjetljivog intimnog područja kako kod žena, tako i kod muškaraca. Specifične, nježne i neisušujuće formule, ovaj sapun idealan je za korištenje od najranije tinejdžerske dobi.

 

 

Gel za intimnu njegu Antibacterial

Zahvaljujući prirodnom eteričnom ulju australskog čajevca ovaj gel pružit će lagan i pouzdan antiseptički učinak, dok će ekstrakt kamilice umiriti i doprinijeti aktivnom djelovanju gela na prirodnu obranu i kiselost sluznice. Gel je gušće teksture od tekućeg sapuna, pa će se svidjeti ljubiteljima viskoznijih proizvoda.

 

 

Uz korištenje Olivalovih proizvoda za intimnu njegu koji su jedni su od najdugoročnijih i najprodavanijih u asortimanu Olivala, donosimo vam još nekoliko savjeta za ljeto kad je intimno zdravlje u pitanju:

  • izbjegavajte predug boravak u hladnoj vodi, a nakon izlaska iz mora ili bazena se istuširajte i presvucite kupaći kostim;
  • izbjegavajte sve što može nadražiti sluznicu – kako agresivne sapune i dezodoranse, tako i usku i sintetičku odjeću;
  • pamučno rublje je zakon i to ne samo ljeti;
  • nikad ne sjedajte direktno na plastične stolce i klupe, obavezno ispod stavite ručnik.

Ako ste skloniji infekcijama intimnog područja, uz njegu intimnim gelom ili sapunom nije naodmet posegnuti i za probiotikom koji će pomoći u održavanju vaginalne flore. Neka vam pojačana briga o osobnoj higijeni ljeti ne bude muka, već rutina za bezbrižno i opušteno ljeto.

 

 

 

 

PREPORUČENE MPC:

Tekući sapun za intimnu njegu Sensitive- 29,90 HRK

Gel za intimnu njegu Antibacterial – 29,90 HRK

***

Potražite Olival proizvode u svim drogerijama kao i na web shopu:

www.olival.hr

 

 

 

Tekst i foto: Press