Kako biste imali uistinu lijep, opušten i kvalitetno isplaniran vikend, važno je organizirati se i usvojiti par navika uz koje nećete pitati sami sebe gdje je vikend proletio, a vi niste ni započeli odmor.

Kroz dva slobodna dana svoje vrijeme biste trebali rasporediti na sitne stvari koji vas čine sretnima i opuštaju vas, poput omiljenih hobija, ali i uživati u pozitivnoj energiji koju s vama dijele obitelj i prijatelji.

Šetnje prirodom zasigurno će razbuditi cijeli organizam i odmaknuti vaše misli od užurbane svakodnevice, a zdrava i ukusna hrana pripremljena od sezonskih namirnica, napuniti vas energijom. To su samo neke od aktivnosti koje rezultiraju ispunjenim vikendom. Kako produktivno isplanirati slobodne dane baš poput pravih stručnjaka organizacije, saznajte u tekstu.

 

vikend_slowage365_5

 

 

ISPLANIRAJTE SI VIKEND UNAPRIJED

Možete biti spontani, no, trebate imati ključne točke  rasporeda. Razmislite što želite raditi, ali i koje obveze imate te podijeliti ih kroz dan. To će vam pomoći da se organizirate i uživate u benefitima unaprijed isplaniranog menija, druženja s prijateljima i reorganiziranog balkona koji je bio jedan od zadataka na vikend listi prioriteta. Raspored pripremite ujutro, kako biste se svježi i odmorni pripremili na sve što vas čeka kroz naredna dva dana.

vikend_slowage365_1

NEKA VAŠ ALARM ZVONI U ISTO VRIJEME KAO I PREKO TJEDNA

Itekako je važno da i vikendom ostajete vjerni radnoj rutini te navikavate i vaše tijelo da prati ritam koji ste kreirali kroz radni tjedan. Tako ćete svoj organizam naučiti da se prirodno budi u isto vrijeme i motivirati sami sebe da iskoristite maksimum svakog dana.

 

vikend_slowage365_2

VRIJEME PROVEDITE U PRIRODI

Priroda je najbolje rješenje za predah od poslovnih obveza, stresa i briga. Provedite vikend u prirodi, sami ili ne sasvim je svejedno, bitno je da napunite tijelo energijom i pluća svježim zrakom.

 

viken_slowage365_3

PRIUŠTITE SI TAJ LUKSUZ I BUDITE OFFLINE

Provedite neko vrijeme i daleko od mobitela. Obnovite vaš um i uživajte u sadašnjem trenutku. Popričajte sa članovima svoje obitelji i prijateljima. Igrajte se s djecom ili prošećite sa psom. Mobitel naravno ostavite kod kuće. 🙂

 

vikend_slowage365_4

 

 

 

 

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash, Pinterest