Jedna od najpopularnijih hrvatskih trenerica Diana Krznarić – Queen Fit otkriva vježbe za nadlaktice koje daju ozbiljne rezultate

Nije ni trbuh, nisu bedra, a bome niti stražnjica… Mnoge žene pate zbog izgleda svojih ruku. Zašto ih je teško dovesti do savršenstva (ali nije nemoguće!) otkriva jedna od najpopularnijih hrvatskih trenerica Diana Krznarić – Queen Fit. Prema nekim istraživanjima navodno čak 3 od 4 žena uopće nije zadovoljno izgledom svojih ruku, a posebno nadlaktica. Osim toga, poražavajuće je što je višak kilograma na rukama najteže skinuti, a mišiće oblikovati. Ni priroda nas nije pomazila, jer se koža na rukama tijekom starenja prva počinje opuštati, pa stoga ne čudi kako mnogi stručnjaci ruke definiraju kao ‘semafor’ za promjene nastale starenjem i debljanjem.

U pomoć pozvali ženu, majku, kraljicu (u doslovnom smislu riječi!) – Dianu Krznarić Queen Fit!

”Dolaskom toplijih dana, kada se skidamo u laganiju i otvoreniju odjeću, sve želimo, osim tonirane guze i trbuha, imati i lijepe i oblikovane ruke. Naravno da nije u trendu nositi “zastavice” na rukama prilikom mahanja, nego priželjkujemo lijepe i vretenaste nadlaktice”, započinje Diana te dodaje: ”Zanimljivo je kako se žene groze pomisli na vježbe s utezima misleći kako će odmah izgledati poput muških snagatora, što nikako nije istina. Dobiti velike “bilderske” ruke dugotrajan je proces discipline, što treninga s teškim utezima što prehrane te vježbi ciljane mišićne skupine. Tako da, moje dame, malim bučicama možete jedino ubrzati proces na putu prema cilju.”

Dakle, ukoliko vam kad pomislite na vježbe za nadlaktice odmah na um padaju veliki utezi i teretana, varate se. Ovim vježbama možete u svom domu odraditi trening za lijepo oblikovane ruke.  Naravno, uz neizostavan faktor zvan pravilna i zdrava ishrana te kardio trening. Potrebno je smanjiti masnoće, višak kilograma te raditi na poboljšanju mišićne definicije.

”Deset minuta treninga za ruke minimalno tri puta tjedno ojačat će mišiće ramena, bicepse i tricepse te spriječiti opušten izgled kože ruku kojeg se žene, koje vode brigu o svom tijelu groze. Također će stalnost treninga za ruke smanjiti masne naslage u području pazuha i grudnjaka. Ako nemate bučice doma, napunite dvije boce vode i krenite u akciju”, predlaže Queen Fit te savjetuje sljedeće: ”Prije svakog treninga uvijek se dobro zagrijte!”

Za seksi ruke dovoljno je 10 minuta treninga tri puta tjedno!

  1. Vježba: Shadow boxing izvodimo 30 sek bez pauze prelazimo na iduću vježbu
  2. Vježba: Prednje podizanje ruku s potiskom u vis
  3. Vježba: Razručenje – kružni izdržaj 30 sek
  4. Vježba na podu: Dipsevi – propadanja 30 sek
  5. Vježba na podu: Odručenje u poziciji aktivnih trbušnjaka 30 sek

Ovaj set vježbi izvodimo bez pauze, nakon odrađenih svih vježbi odmorimo 1 minutu i nastavimo drugi set ispočetka. Trening je završen kada odradimo 3 seta vježbi. Nakon određenog vremena možete povećavati broj setova.

Brzo i efikasno vježbanje u gotovo samo 10 min može postati vaša rutina koja će ne samo uljepšati izgled ruku već i poboljšati opće stanje i raspoloženje. A kako to izgleda kada Queen Fit izvodi ove vježbe, pogledajte u priloženom videu!

Dianu Krznarić Queen Fit možete pratiti na YouTubeu, Facebooku i Instagramu!

Pripremila: Nina Bošković

Foto: Pexels, Queen Fit