S obzirom na to da su zavodljiv pogled, volumen trepavica i njihov njegovan izgled glavne karakteristike kojima težimo u kreiranju svog make up izdanja, odlučili smo istražiti postoji li prirodan način kako da dodatno naglasimo trepavice.

Kao favorit većine žena nametnulo se upravo ricinusovo ulje koje obiluje vitaminom E i drugim hranjivim sastojcima koji pomažu poboljšati strukturu vlasi i ubrzati rast. Dokazano pomaže u oporavljanju vlasi kose, a brojne žene i zaljubljenice u prirodnu kozmetiku su se uvjerile i u njegovu moć da poveća volumen i dužinu trepavica.

 

 

Kako koristiti ricinusovo ulje?

Ricinusovo ulje pomaže da trepavice dobiju sve hranjive sastojke kako bi bile otpornije na pucanje i ispadanje. Kada kupujete ulje, pazite da kupite prirodno ulje koje se može koristiti i na trepavicama, dakle da nije isključivo za upotrebu na kosi.

 

 

Prije nego ga počnete koristiti, svakako malu količinu nanesite na dio tijela kako biste vidjeli imate li možda alergijske reakcije na njega. Za najbolje rezultate, preporučljivo ga je koristiti prije spavanja. S trepavica trebate skinuti sav make-up te uz pomoć četkice nanijeti ulje, pazeći da ne dođe u kontakt s očima. Ujutro se temeljito umijte sredstvom za skidanje šminke, a zatim i toplom vodom. Ulje bi trebalo pokazati rezultate već nakon dva tjedna korištenja. Jeste li vi već isprobali ovaj trik za gušće trepavice?

 

 

 

 

Pročitajte još i: Kako da odaberete idealnu bob frizuru za svoj oblik lica

 

 

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest, Canva