Postoji nešto u prohladnom jesenskom zraku što ga čini savršenim vremenom za čorbicu. Da neki recepti uistinu trebaju biti jednostavni, juha od bundeve to dokazuje. Naime, prirodni okus bundeve dovoljno je ukusan da vam treba vrlo malo vremena i sastojaka za pripremu ove ukusne, kremaste juhe punog okusa.
Kada prvi put napravite ovo jelo, ne sumnjamo da će ubrzo postati obiteljskim favoritom. Muškatna (butternut tikva), hokaido ili neka tikva po vašom izboru bit će idealne za ovaj recept.
Izrežite bundevu na kriške. Ogulite ju i izvadite sjemenke.
Stavite tikvu, luk, češnjak, juhu i vodu u lonac – tekućina neće sasvim prekriti svu bundevu. Pustite da voda zakipi, a zatim smanjite vatru i pustite da se krčka dok bundeva ne omekša, otprilike deset minuta. Maknite sa štednjaka i upotrijebite štapni ili obični blender za miješanje dok ne postane glatko.
Začinite po ukusu i pomiješajte sa vrhnjem (juhu nikada ne kuhajte nakon ovog dodavanja jer će se vrhnje podijeliti).
Ulijte juhu u zdjelice, prelijte sa malo vrhnja, po želji pospite sjemenkama bundeve, biberom i peršunom.
Poslužite uz hrskavi kruh.