Ako ste do sada samo slušali priče o threadingu, krajnje je vrijeme da ga konačno i isprobate. O ovoj drevnoj metodi uklanjanja porazgovarali smo s vlasnicom kozmetičkog studija Kriss, Kristinom Sinković. Kristina nam je otkrila sve o ovoj metodi, a vjerujemo da će nakon što je isprobate, vosak i pinceta postati povijest!

Što je to threading obrva?

Threading je drevna metoda uklanjanja dlačica pomoću konca. Nit konca uplete se i valja duž površine kože, te podiže i čupka dlačice iz korijena. Kristina ističe da je ova metoda preciznija od bilo koje vrste depilacije i da omogućava bolje i čišće linije, bez iritacije. Uklanjanje dlačice, dodaje, popularan je iz više razloga.

 

 

Ako ga radi iskusna osoba, tretman je minimalno bolan. Većini žena ova metoda nije bolna, a s obzirom na to da se dlačice odstranjuju odjednom, traje kraće od klasične depilacije. Naša sugovornica ističe i da nije preporučljivo da se threading radi kod kuće – radije ga prepustite profesionalcima, jer dovoljan je samo jedan krivi potez konca i može se uništiti oblik cijele obrve.

 

Lijepo oblikovane obrve čine razliku između dobrog i savršenog izgleda

Pretjerano čupanje je jedna od najčešćih pogrešaka koje žene rade. Većina mladih žena prije prvog čupanja ne zatraži savjet stručnjaka pa se zanesu i počupaju previše dlaka, s čim promjene kompletni oblik lica. Upravo je pretjerano čupanje teško ispravljiva pogreška.

Lijepo oblikovane obrve čije razliku između dobrog i savršenog izgleda. Svako lice je drugačije pa tako i drugačiji oblik obrva najbolje odgovara različitim vrstama lica. Kristina nam je otkrila i što učiniti u slučaju tankih ili pak jako gustih obrva.
Ako imate rijetke obrve, naša sugovornica preporučuje da se prvo napravi njihovo oblikovanje i bojenje. Nakon toga se radi threading.
Ako su obrve jako guste, potrebno ih je pošišati i oblikovati u najbolji oblik koji pristaje licu klijentice. Nakon toga se radi threading obrva i u suradnji s klijenticom obrve se boje.

Čupanje obrva kod kuće

Ako ste se ipak odlučile počupati obrve kod kuće, prethodno nježno umasirajte veću količinu vašeg omiljenog ulja za lice na kost obrva. Tako ćete podmazati kožu i folikulu dlake te spriječiti lomljenje dlačica i umanjiti osjetljivost kože na čupanje. I pri čupanju se držite pravila: Manje je više!

 

 

Mi vam ipak preporučujemo da isprobate threading i posjetite svoju kozmetičarku koja će vam dati savjet iz prve ruke i dovesti vaše obrve do savršenstva.

Moglo bi vas zanimati: Konflikti – kako ih izbjeći na pravi način?

 

Tekst: Kristina Sinković, kozmetički studio Kriss

Foto: privatna arhiva, Pinterest