Vjerujete da se suplementi koje ste kupili u ljekarni bez problema apsorbiraju čim ih popijete i obavljaju svoju funkciju? Nažalost, često baš i nije tako i postoji način da to provjerite, barem otprilike. Testirajte apsorpciju suplemenata kućnim testom.

Za potrebe testiranja trebat će vam nešto vinskog octa i čaša. Ulijte u čašu octa i unutra ubacite jednu tabletu suplementa koji želite testirati. Pustite da odstoji sat vremena i promiješajte s vremena na vrijeme. Ako je sve po planu, vinski će se ocat zamutiti, a tableta otopiti ili raspasti. Ostane li tableta čitava, moguće je da se neće tako lako raspasti niti u vašem želucu, već će se bez nekog učinka izlučiti iz vašeg organizma.

 

apsorpciju suplemenata02-slowage365

Ovakvo kratko testiranje tek je okviran način ispitivanja i može poslužiti kao smjernica, iako ne može u potpunosti oponašati stanje u vašem želucu.

U svakom slučaju pokušajte se prije kupnje određenog suplementa dobro raspitati o proizvođačima koji su dostupni u našoj zemlji i s ljekarnikom ili nutricionistom pronaći one koji će vama najviše koristiti.

Koje vitamine i minerale koristiti doznajte u ovom tekstu.

Više o prednostima cinka u obrani imuniteta čitajte u sljedećoj temi.

 

 

Tekst: I.T.
Foto: Unsplash, Pixabay