Najčešći naziv koji brojni vizažisti upotrebljavaju za termalnu vodu je bogatstvo u boci. Termalna voda bogata jemineralima i bakteriološki je čista, bez mirisa je i djeluje protuupalno te umirujuće, što je čini odličnom bazom za njegu i tretiranje osjetljive kože.

U ljetnim mjesecima ona je neizostavan dio naše kozmetičke torbice, budući da umiruje, omekšava i hidratizira kožu, smanjuje svrbež te ju štiti od vanjskih utjecaja. Za što ju još koristimo, saznajte u nastavku.

 

Kao sredstvo za ublažavanje iritacija

S obzirom na to da je naša koža u ljetnim mjesecima izložena raznim vanjskim utjecajima, termalna voda postaje praktičan i djelotvoran SOS preparat u borbi protiv iritacija.

 

termalna_voda_slowage365_2

 

 

Termalna voda kao dio make up rutine

Termalna voda odlična je podloga jer će hidratizirati kožu prije nanošenja make up-a. Isto tako, nanesete li ju preko šminke, djelovati će kao fiksator.

 

termalna_voda_slowage365_3

 

 

Za dodatnu hidrataciju kože

Zahvaljujući upravo svom sastavu, idealna je za dodatnu hidrataciju kože. Prednost termalne vode je što će i nakon nanošenja pomoći i u borbi protiv visokih temperatura te umanjiti osjećaj topline na koži. Možete ju nositi na plažu, posao, ili pak čuvati u ormariću kao dio beauty rutine.

 

 

 

termalna_voda_slowage365_1

 

 

 

 

Pogledajte još i: Peeling za usne- 3 DIY recepta

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest