Odlazak u salon na manikuru spada u jedan od onih rituala koji nam uvijek nabaci osmijeh na lice. Postoji neka posebna veza između svake žene i njenog izbora manikure koja joj uvijek uspije dati dozu samopouzdanja i odvažnosti, ali i upotpuniti look. Osim što volimo kako naši nokti izgledaju kada tipkamo na tipkovnici laptopa ili mobitela, nismo mogli odoljeti da ne provjerimo što to sve podrazumijeva manikura koja uključuje trajni lak, koji je proces apliciranja, kao i koje su prednosti i mane ove manikure. Što smo saznali, izdvajamo kroz mini vodič u nastavku. 

Zašto je trajni lak toliko popularan?

Osim što pri svakom pogledu na nokte imate savršeno apliciranu manikuru u boji i s uzorkom kakav ste baš htjeli, koja se uz to lijepo preslikava, ova manikura ima još neke prednosti. S njom ćete uštedjeti dosta vremena, ali i prestati posjećivati drogeriju u potrazi za tubicama laka.
Cijeli princip se zapravo bazira na nanošenju jednog sloja laka koji se potom suši uz pomoć UV lampe te nanošenjem još par dodatnih slojeva dok ne dobijete željenu nijansu na noktu. Prije toga nokti se oblikuju, sve zanoktice uklone, prsti operu i zatim se kreće s apliciranjem laka u preferiranoj nijansi.

 

 

Koliko dugo ostaje trajni lak na noktima?

Ne postoji pravilo koliko dugo vaša manikura bi trebala trajati, no može potrajati i do tri tjedna. Naravno, to ovisi o tome kako tretirate svoje nokte nakon manikure, a važno je i između manikura napraviti pauze kako se vaša kutikula nokta ne bi uništila stalnim tretiranjem. Na kraju, volimo lijepe nokte, ali i zdrave nokte.

 

Kako ukloniti gel manikuru?

Naravno, to možete odraditi u salonu ili doma, no brojne dame su se našle u problemu da su im se nokti u potpunosti uništili nepravilnim uklanjanjem manikure doma. Upravo zato je važno znati kako ju ukloniti na ispravan način – uzmite vaticu i natopite ju acetonom te aplicirajte na svaki nokat te prekrijte aluminijskom folijom. Nakon 15 minuta, manikura bi trebala sama kliznuti s nokta, a za sve eventualne ostatke laka na noktima, možete koristiti vaticu ili blagu drvenu rašpicu kako biste ih uklonili.

 

Je li UV svjetlo u lampama koje se koriste za manikuru opasno?

Nakon znanstvenog istraživanja ustanovljeno je kako ove lampe mogu imati utjecaja na pojavu raka kože i ubrzanog starenja kože. Preporučuje se da prije manikure na ruke stavite kremu za sunčanje kako biste spriječili efekt UV lampe koja emitira UV svjetlo jačeg inteziteta od dnevne Sunčeve svjelosti. To je sigurno nešto što biste trebali uzeti u obzir prije odlaska na manikuru.

 

 

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: 5 namirnica za čvrste nokte o kojima sanjate

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest