Ruku gore svi koji misle da trebaju “remont” na licu, vratu i dekolteu, ali je strah od pretjeranog napumpavanja filera ili plastičnog zatezanja botoksom jak! Sve i da ste osoba koja se odlučila za dostojanstveno starenje, nikad nije bilo teže ostati dosljedan toj ideji, zar ne?

Bez obzira na to koliko imali samopouzdanja i što vidite kako se situacija može oteti kontroli, naš pogled u ogledalo pod utjecajem je svih savršeno “ispeglanih” fotografija koje nas napadaju sa svih strana. Ne brinite, tu smo da vas umirimo. Dostojanstveno starenje bez odlaska pod nož je moguće. Na tržištu se nalazi niz estetskih centara u kojima je moguće naći saveznika na tom polju, a iskreni razgovor sa stručnjakom pomoći će vam u dvojbama oko tretmana. Donosimo nekoliko njih koji bi vam mogli olakšati potragu.

dostojanstveno starenje01-slowage365

TERAPIJA KISIKOM – Estetika Med

Krenimo s najnježnijom metodom, onom koja vraća tako potrebni kisik u naše stanice. Pretpostavljate prema svojim navikama, ako ništa drugo, da je naše tijelo u deficitu kada je kisik u pitanju. Osim štetnog utjecaja na fizičko i psihičko zdravlje, koža posebno pati i ubrzano stari. Ako ste pritom i pušač, proces je dodatno ubrzan. Oxygen uređaj omogućuje bezbolnu terapiju kisikom, a pomoću njega se aktivni sastojci poput hijaluronske kiseline, vitamina i ostalih supstanca apsorbiraju u kožu. U kombinaciji s kisikom, aktivni sastojci pozitivno stimuliraju kožu, na čije rezultate ne treba dugo čekati, koža jest obnovljena, osvježena, zategnutija i elastičnija.

KEMIJSKI PEELING (PILING) – Poliklinika Maletić

Prva i najstarija metoda pomlađivanja kože je kemijski piling. On podrazumijeva uporabu nekih od kemikalija za izazivanje nekroze i ljuštenja površine kože. Ovom metodom ćemo lako odstraniti površinske promjene na koži uzrokovane starenjem ili vanjskim faktorima, a za to su zaslužne neke od kemikalija za izazivanje nekroze i ljuštenja površine kože. Postoji više jačina tretmana; površinske, srednje duboki i duboki piling, koji nas može pomladiti i do 15 godina. Jedino na što morate obratiti pozornost jest i doba godine kada se odlučite na kemijski piling, nakon kojeg se morate čuvati sunčevih zraka.

starenje01-slowage365

4D MEZOTERAPIJA – Nevia estetski i anti-age centar

Jedan od omiljenijih tretmana mnogih poznatih i nepoznatih dama, mezoterapija, za cilj ima prodrijeti u srednji sloj kože (mezodermu). Tamo će povećati aktivnosti stanica koje proizvode kolagen, hijaluron i elastin u koži, djelovanjem koktela sačinjenog od različitih vitamina, minerala, elemenata u tragovima i aminokiselina. Personalizirana 4D mezoterapija pak s druge strane, sastoji se od ACP PRP metode i personaliziranog mezoterapijskog koktela. Ovaj tretman ima izrazito snažan anti-age učinak, djeluje na problematiku poput akni, hiperpigmentacije i ožiljke. Koža je u vidljivo boljem stanju, a to je zato što mezoterapija snažno pojačava djelovanje PRP metode na željenu problematiku.

H2O GLOW – Manuela Picard Beauty Studio

Tretman obećavajućeg imena prava je anti-age akcija koja daje nevjerojatne i dugotrajne rezultate pomlađivanja kože. H2O Glow počinje mikrodermoabrazijom, kako bi se uklonile mrtve stanice i koža pripremila za spoj četiri različita tretmana u jednom. Cryo Oxygen (kisik) potiče mikrocirkulaciju i stimulira međustaničnu komunikaciju. Micro-channelling (mikroiglice-roller) dermaroler stvara mikro kanaliće za provedbu djelotvornih sastojaka. Dubinska infuzija aktivnih sastojaka postiže se unošenjem Cellular Infusion Solution seruma koji sadrži visoku koncentraciju vitamina C, hijaluronske kiseline i matične stanice argana. Infuzija kisikom unijet će čisti kisik u svaku stanicu.

 

Tekst: Ida Kralj
Foto: Pexels, Pixabay, Unsplash