Do kraja godine ostala su dva mjeseca, što većinu nas potiče na analizu ciljeva za ovu godinu i razmišljanje o svim obećanjima koje smo si dali. Usvajanje novih navika, promjena rutine i rad na vlastitom karakteru među prvim su koracima uz koje pokušavamo dodatno poboljšati naše vještine i stav.

Ponekad, samo ostvarenje i ne ide po planu, nedostaje nam volje, energije i motivacije, zbog čega je važno ponovno reorganizirati naše vrijeme i ciljeve.

Ne budite strogi prema sebi 

Ponekad si trebamo dozvoliti da se osjećamo tužno i umorno. Jer, ako se i u takvim situacijama pretrpamo obvezama, izgubit ćemo motivaciju i produktivnost. Pustite da dan prođe u tom tonu, a sutradan promislite što možete učiniti da promijenite taj scenarij i u čemu leži problem. Kada dobijete odgovore zašto se to dogodilo, vrijeme je da si postavite upit i kako točno promijeniti danu situaciju.

Promijenite ciljeve

Nemojte se plašiti mijenjati vaše ciljeve ili korake koji vode ka ostvarenju cilja. Naučene lekcije i iskustva iskoristite kako biste promijenili prvotne želje i dodatno ih nadogradili.

 

 

Cilj podijelite u nekoliko manjih koraka

Jednom kada si popišete sve korake koje će vas odvesti do cilja, imat ćete jasniju sliku, vremenske odrednice te što vam je sve potrebno za ostvarenje. Uz to, znat ćete obveze organizirati prema prioritetima i tako biti korak bliže većem cilju.

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Instagram