Staračke mrlje, pjegice i mrlje od sunca uzrokovane su štetnim UV zrakama. Ultraljubičaste zrake sunca oštećuju melanin u našoj koži i rezultiraju privremenom, ali i trajnom diskoloracijom. Hiperpigmentacija poremećaj je boje naše kože koji možemo okarakterizirani kao fleke ili mrlje na našoj koži. Osim izloženosti sunčevoj svjetlosti, mogu ih uzrokovati trudnoća, starost, trauma ili određene bolesti.

Na sreću, prirodnim preparatima možemo umanjiti vidljivost ovih mrlja. Koji su to preparati saznajte u nastavku.

Sok od limuna

On djeluje poput sredstva za izbjeljivanje te je često jedan od glavnih sastojaka mnogih preparata. Trebalo bi se nanositi na mrlje nekoliko puta dnevno. Ako ovaj tretman provodite 6 do 8 tjedana, pjege će vam izblijediti i umanjiti se.

 

Jabučni ocat

Svakodnevno stavite nekoliko kapi octa u čašu vode i popijte. Također, možete i nakapati direktno na mrlje te tako smanjiti njihov intenzitet.

Aloe vera

Ova čarobna biljka ima veliki potencijal u tretiranju raznih dermatoloških stanja, ogrebotina i opekotina. Pospješuje obnavljanje kože, pa isto tako može i pomladiti vašu kožu.

 

Maslinovo ulje i ocat

Pomiješate žlicu octa sa žlicom maslinovog ulja i nanesite na mrlje na koži i isperite mlakom vodom za pola sata.

Češnjak

Pasta od češnjaka bit će odlično rješenje za staračke mrlje. Pastu napravite dovoljno gustu kako biste je mogli nanijeti na staračke mrlje, ostavite je da djeluje nekoliko minuta i isperite. Prvi rezultati trebali bi biti vidljivi nakon 4 tjedna.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Napravite opuštene lokne koje će biti postojane cijeli dan

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash