Zbog nedaća koje su nas zadesile proteklih tjedana i zbog predugih dana u izolaciji mnogi su se već pokušali okušati u nekim aktivnostima koje ne primjenjuju u “normalnom” dnevnom rasporedu pa tako su na red došle i šiške. “Pa što, nije to baš tako teško.” No je li i pametno?

Za početak prije nego se napravi i prvi rez, moramo znati da povratka nema. Kod nekih je već možda i sada nastupilo žaljenje ZAŠTO? I baš zato treba dobro razmisliti što uopće želimo dobiti tim pothvatom.
Često si vrtimo slike na Instagramu i Pinterestu gdje mnoge poznate osobe imaju baš šiške i zamišljamo kako će i nama super stajati. OK, daleko od toga, ali možemo li uopće sami odraditi taj posao?

šiške03-slowage365

Šiške su detalj na frizuri koji može totalno promijeniti oblik lica, što znači da mogu vizualno suziti ili proširiti lice. Također, mogu i sakriti poneke nedostatke poput visokog ili niskog čela. Dolazimo i do novog detalja tipa kose (gusta, tanka, valovita, ravna). On također utječe na odabir šiški, hoće li biti guste, slojevite, tanje, ravno rezane…

Šiške se ne režu običnim škarama

Ako se precijenimo, nerijetko rezultiraju nezadovoljstvom i već ih puštamo od trenutka kada smo ih skratili. Tada smišljavamo razne načine kako da ih sakrijemo te jedva čekamo da narastu. Ima i onih kojima one zaista postanu zaštitni znak.
Održavanje šiški uglavnom zahtjeva svakodnevno stiliziranje, a opet mogu biti totalno praktične ako nam je ostatak kose u fazi “oprat ću je sutra, sad ću samo šiške”. Mogu biti totalno cool u kombinaciji s nekom niskom messy punđicom ili repom. Ako se ipak odlučite za pothvat “šiške”, nemojte zaboraviti da vam je za to potreban profesionalan alat. Škare moraju biti frizerske, a ne neke za papir, krojačke ili slično.

siske05-slowage365

 

Moj bi savjet na kraju bio da ipak tu odluku prepustite u stručne ruke frizeru s kojim se možete savjetovati o svim detaljima vezanim za šiške. Tako ćete biti zadovoljniji rezultatom i nećete se morati skrivati sljedećih nekoliko tjedan dok šiške ne porastu.

Ono što možete kod kuće s većom sigurnošću napraviti je bojenje kose, o čemu je riječ bila u prethodnoj temi.

Tekst: Ivana Rimac, Ivy’s Hair StudioInstagram

Foto: Unsplash, Pexels