Okus jabuke, smeđeg šećera, cimeta i muškatnog oraščića spajaju se u ovoj savršenoj jesenskoj poslastici koja će ubrzo postati vaš najdraži doručak.

Vjerujemo da će vam se posebno svidjeti činjenica da sama priprema ide bez dodatnog napora i gnjavaže koja traje satima da se džem sjedini jer se ovaj postupak može obaviti za manje od jednog sata.

Uživajte u svom mirisnom tostu ujutro, namažite preko domaćeg kruh ili upotrijebite ovaj džem kao nadjev za kolače. Ne sumnjamo da će ova slastica nestati u trenu te da ćete već sutra poželjeti napraviti još jednu teglicu.

 

 

SASTOJCI (za jednu teglicu) :

  • 250 g oguljenih i nasjeckanih jabuka
  • 100 g smeđeg ili bijelog šećera
  • Mali cimet štapić
  • Malo muškatnog orašćića
  • Narančina kora
  • Pola iscijeđenog limuna

 

PRIPREMA:

U velikom loncu na srednje jakoj vatri skuhajte jabuku, šećer, štapić cimeta, muškatni oraščić, koricu naranče i limunov sok uz povremeno miješanje dok smjesa ne zavrije. Nakon što počne krčkati, smanjite jačinu na srednje nisku i nastavite da kuhate 20-30 minuta dok jabuke ne omekšaju. Ako su jabuke prevelike, možete ih malo zgnječiti da budu veličine po vašoj želji. Nakon toga vaš džem je gotov. U zagrijanoj pećnici deset minuta zagrijate teglicu na 50°C,a zatim još vruć džem polako prebacite u teglicu i zatvorite poklopcem. Zaklopite i preokrenite teglicu na par minuta kako bi se napravio vakum. Džem se treba postepeno ohladiti i čuvati na suvom i hladnom mjestu. Uživajte.

 

 

 

Moglo bi vas zanimati: Sočne mini pite sa jabukama

 

Tekst: V.P.

Foto: @cookmerecipes