S obzirom na to da je sezona otvorenih sandala i papuča službeno otvorena, vrijeme je da i naša stopala dobiju odgovarajuću njegu i dotjeran izgled. Savršena pedikura kod kuće – da, i to je moguće!

 

Vrijeme kod kuće iskoristite da napravite mali spa tretman i pedikuru i tako svoja stopala pripremite za sezonu.

Zatvorene cipele i nošenje čarapa dovode do isušivanja kože na našim stopalima i smanjenju mekoće kože. Zato je jako važno da stopalima posvetite pažnju kako bi ponovo bila nježna i mekana. Ovo su koraci koji će vam pomoći u tome.

Napravite svojim stopalima kupku

Baš kao i ostatku našeg tijela i našim stopalima će odgovarati kupka. Ona potiče cirkulaciju i priprema kožu za daljnji proces. Napunite posudu s toplom vodom u koju ćete dodati eterično ulje po izboru(preporučuje se lavanda, eukaliptus ili ružmarin). Oni štite naša stopala od bakterija i gljivica. Ako trenutno doma nemate ova ulja, poslužite se morskom solju koju ćete dodati u vodu i od koje će vaša koža biti mekana i glatka. Stopala držite u kupki najmanje petnaest minuta.

 

 

pedikura_slowage365

 

 

Napravite piling

Piling služi kako bi se otklonile odumrle stanice kože. Napraviti ga možete od samo tri sastojka – morska sol, smeđi šećer i maslinovo ulje. Nanesite piling na stopala, nježno trljajte stopala i nakon toga ih isperite toplom vodom. Zatim iskoristite rašpicu ili kamen za stopala kako biste ukloniti tvrde dijelove kože sa stopala. Nemojte pretjerivati sa struganjem.

Njegujte stopala kremom

Nježnim pokretima umasirate kremu za stopala ili njegujuće ulje. Njega hranjivom kremom ili uljem bitna je stavka ako želite da vam pedikura kod kuće uspije.

Uredite nokte

Kada je u pitanju uređivanje noktiju, pazite da nokte režete ravno i da su četvrtastog oblika. Ovaj korak umanjuje mogućnost urastanja noktiju. Višak kožice koji je prešao na nokte pogurajte drvenim štapićem, a ako je potrebno, kožicu možete odrezati.
Ako su vaši nokti izbrazdani, koristite polirni blok. Nakon toga dodajte bazni lak i lak za nokte u omiljenoj nijansi.

 

pedikura_slowage365_2

 

 

 

Moglo bi vas zanimati: 5 navika uz koje će i najzahtjevnija kosa biti njegovana

 

 

Tekst: V.P

Foto: Unsplash