Ponekad nam se svima dogodi da jutarnju rutinu stavimo u drugi plan, iako je podjednako kao noćna beauty rutina, presudna za zdrav i njegovan izgled kože. Noćna njega kože kao cilj ima rješavanje problema s kožom prije nego što započne regenerativni proces spavanja, ali jutarnja beauty rutina ima cilj da našu kožu zaštiti od vanjskih utjecaja. Zato smo smo pronašli korisne informacije o koracima koje trebamo poduzeti svako jutro za kožu koja će izgledati njegovano i hidratizirano, kao i o proizvodima koji bi trebali biti neizostavan dio naše kozmetičke torbice u ljetnim mjesecima.

Prvi korak: Čišćenje lica

Ako koristite proizvode na bazi ulja noću, poželjno je da i jutarnju beauty rutinu počnete s čišćenjem lica uljem jer tako učinkovito uklanjate proizvode koji su se nakupili na koži preko noći. Nanesite proizvod za čišćenje lica na bazi ulja na čist dlan prije nego što proizvod umasirate u kožu i na dio vrata, a zatim nježno umasirajte proizvod kako bi potaknuli cirkulaciju. Isperite toplom vodom i nemojte brisati lice ručnikom.

 

 

Drugi korak: Toner

Toner je prvi proizvod koji služi kao zaštitna barijera jer dobar toner uravnotežuje PH na vašoj koži, a namijenjen je hidratizaciji. Vatice u ovom koraku zaboravite jer sve što se nađe između prstiju i lica potencijalno će nadražiti kožu, stoga prigrlite praksu tapkanja ili laganog pritiska prstima. Nanesite nekoliko kapi tonera na lice i laganim tapkanjem prstima ravnomjerno rasporedite po licu.

Treći korak: Serum

Najvažniji korak u vašoj jutarnjoj beauty rutini kože, osim zaštite od sunca, je serum bogat vitaminom C koji je iznimno važan antioksidans. Naime, C vitamin potiče proizvodnju kolagena, poboljšava elastičnost kože i čine kožu čvršćom i mlađom. Pritisnite pumpicu nekoliko puta i nanesite vitamin C na svježe toniranu kožu i ostavite da se potpuno upije prije nego što krenete dalje.

 

 

Četvrti korak: Hidratantna krema

Nanesite hidratantnu kremu koje će kožu održati mekom te joj dati potrebnu zaštitu od vanjskih utjecaja. Nanesite tanki sloj na kožu lica i pričekajte da lice potpuno apsorbira. Neka hidratantna krema postane vaša svakodnevna jutarnja rutina.

Peti korak: Krema za sunčanje

Nipošto ne smijete zanemariti kožu lica tijekom ljeta gdje će joj zaštita i hidratacija biti prijeko potrebne. Svakodnevna zaštita od sunca jednako je važna kao i da pijete dovoljno vode tijekom dana, tako da nema opravdanja da to ne činite. Nanesite kremu za sunčanje na lice, na vrat i dekolte.

 

zdravlje crijeva01-slowage365

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Najbolji saveznici u uklanjanju hiperpigmentacija na koži

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pexels, Pinterest