Stres je dio života svakome od nas. Nameće se kao prirodan odgovor na način života koji vodimo. Jedno istraživanje pokazalo je da više od 54 % populacije pati od stresa uzrokovanog tjeskobom, depresijom i poslom. Uračunajmo u to i nenadanu situaciju povezanu s pandemijom koja također ostavlja posljedice na našu psihu, ali i tijelo, energiju i nesanicu.

Dopustiti sebi opuštanje ključ je za održavanje stresa pod kontrolom. Isto tako, vrijeme koje odvojimo za sebe smanjiti će tjeskobu i dopustit ćemo sami sebi da otpustimo negativnu energiju i posvetimo se sebi samima. Za većinu nas, glavna poveznica za opuštanje je wellness. Dan ili tek nekoliko sati provedeno u wellness centru pomaže nam da otpustimo stres, opušta naše tijelo i relaksira um.

Lijek za sve – wellness

Vjerujemo da već znate kako nam povremeni spa tretmani i masaže osiguravaju mnoge zdravstvene benefite. Neke znanstvene studije pokazuju i kako učestali posjeti wellness centrima osiguravaju bolju kvalitetu sna, smanjene izostanke s poslao i manje posjeta liječniku. Točnije, toplina iz saune, vruće kade ili tuša ublažit će bolove od artritisa, napetosti mišića i sličnih problema.

Osim toga, boravak u sauni puno je više od opuštanja i obećava vam mnogo više od fizičkog blagostanja. Zahvaljujući raznim vrtlozima zraka i dodavanjem tek par kapi eteričnog ulja, otvara vam se svijet duboke relaksacije, a rezultat je mir, opuštanje i vrijeme samo za vas.

Umirite i odmorite tijelo i um

Neizostavna stavka kada se govori o antistresnim tretmanima zasigurno je i masaža. Redovite masaže podržavaju pravilno funkcioniranje našeg imunološkog sustava i snižavaju hormone stresa u našem organizmu. Kvalitetna masaža djeluje na opuštanje i uravnoteženje tijela i psihe.

Nemojmo zboraviti i tjelesne aktivnosti. Grupni treninzi ili pilates poboljšavaju fleksibilnost i izdržljivost tijela, a pilates se posebno ističe jer djeluje umirujuće na naš um i naše tijelo, a to je bitan aspekt kod eliminacije stresa.

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash