Ako ne znate što biste poslužili kao prilog jelima, donosimo vam recept za oku atraktivne, ali i okusom ugodne proljetne domaće njoke! Osim što su vizualno izazovni i zadržavaju vašu pažnju, ovi njoki su zdravi i u potpunosti domaći. Ovo jelo može se naći na vašem uskršnjem stolu kao prilog raznim jelima.

Ovaj recept odličan je kada ne znate što biste poslužili kao prilog glavnom jelu, a na uskršnji stol želite dodati malo boje. Mi smo ideju potražili kod blogerice @suzanesab

Potrebno vam je:

  • 5 listova crvenog (ljubičastog) kupusa
  • 5 žlica maslinovog ulja
  •  1 jaje (bjeljeg žumanjka)
  •  začini: sol, papar
  • 120g oštrog brašna, Suzana je koristila BakinMix
  •  1 žlica gustina/ škroba po želji

Priprema:

-Izblendati jaje s kupusom i uljem

-Ispasirati kuhani na pari krumpir, dodati začine i blendano jaje s uljem i kupusom. Postepeno dodavati brašno (u koje ste umješali po želji škrob) dok ne dobijete glatku smjesu. Razviti na tanko, a potom rezati na male kvadratiće. Kuhati odmah ili zalediti…

-Poslužiti kuhane (oko 2 min) njoke s domaćim maslacem, posula parmezanom i svježim peršinom.

 

Zanimljivo je naglasiti da crveni kupus pomaže kod upalnih procesa. Bogat je vitaminom A te ostalim vitaminima B kompleksa, a od minerala sadrži kalij, željezo, kalcij, magnezij i neke druge minerale.

Moglo bi vas zanimati: 6 super savjeta da ostanete zdravi i u formi nakon tridesete

 

Pripremila: SuzanaSab

Foto: Privatna arhiva