S dolaskom ljeta i doba godišnjih odmora, obično nezdravu hranu mijenjamo svježim i pomno odabranim namirnicama.  Svježe namirnice ne samo da nam daju energiju za obavljanje dnevnih obveza, nego nam i pomažu vratiti organizam u ravnotežu nakon teške i nepravilne prehrane. Uz ispravan odabir namirnica, vaš trbuh i probava bit će vam zahvalni.

Malim koracima, koji uključuju detaljan odabir namirnica i redovitu tjelovježbu, možemo pomoći našem tijelu. Organizam će pravilnim odabirom namirnica ojačati i riješiti se nakupljenih otrova. U nastavku teksta izdvojili smo 5 namirnica koje vam mogu pomoći u razgradnji masnoća. Te namirnice su ukusne i zdrave za cijeli organizam, a najbitnije od svega, svima su dostupne. Kombinirajte ih uz redovitu tjelovježbu i rezultat neće izostati.

 

Zeleni čaj

Ova napitak ima brojne prednosti, a jedna od njih je i činjenica da dokazano topi masne naslage. Glavni krivac za to je ‘katehin’, antioksidans koji se nalazi u zelenom čaju i koji povećava sposobnost organizma da topi masti.

 

trbuh_slowage365_1

 

 

Chili

Dokazano je da ljuta hrana suzbija apetit i smanjuje ukupan unos kalorija. Osim toga, ona ubrzava metabolizam što je i više nego dovoljno razloga da vašem jelovniku dodate malo pikantnosti.

 

Grejp

Hrana koja sadrži puno vode pomaže vam da hidratizirate tijelo i očistite ga od nakupljenih otrova. Grejp sadrži mnogo vode, malo natrija i tijelu nadomješta potrebu za tekućinom i mineralima. Također, on je bogat enzimima koji ubrzavaju vaš metabolizam i razgrađuju masti i celulit.

 

trbuh_slowage365_2

 

Cjelovite žitarice

Hrana bogata vlaknima također bi trebala biti česta na vašem meniju ako želite ravan trbuh.
Osobe koje konzumiraju cjelovite žitarice gube dvostruko više masnih naslaga u području trbuha od onih koje konzumiraju proizvode od bijelog brašna.

 

Jogurt

Ili kefir, na vama je da birate. Obje namirnice sadrže dobre bakterije koje poboljšavaju probavu i smanjuju mogućnost skladištenja masti.

 

trbuh_slowage365_3

 

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Zdrave navike uz koje ćete se osjećati i izgledati dobro svaki dan!

 

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash