Povodom kampanje #bitidomanijekoma javili smo se malim i velikim ljudima i provjerili kako se osjećaju zadnjih dana i što im je zapravo najbolje u situaciji kad najviše vremena provode kod kuće. Pa pogledajte i uvjerite se da unatoč svemu život nije stao, hrabro i pozitivno idemo dan po dan u nove pobjede! Nadamo se da će vas ove mini priče nadahnuti i da ćete i vi uvidjeti brojne pozitivne strane onoga što nam život trenutno nosi.

Pratite našu kampanju #bitidomanijekoma, naše teme o zdravoj prehrani i vježbanju, teme koje smo posvetili upravo vama kako bismo vam olakšali sve ove dane. Onima koji zbog različitih okolnosti moraju biti u samoizolaciji također poručujemo da mogu vrijeme iskoristiti što je bolje moguće, a primjera je pregršt. Pazite da kuhate zdravo i vježbate pametno.

 

Jona, Ivona i Nikola, Lepoglava

Nama se u karanteni ništa značajno nije promijenilo. Tata nam i dalje radi, a ja se bavim jednogodišnjim Jonom. Čitamo knjige, crtamo, slikamo, rastežemo plastelin, vježbamo. Prednost je svakako što živimo u kući, pa možemo izaći i na dvorište. Još jedna dobra stvar je i ta da svekrva ima domaće povrće i meso, pa u ovim danima ne posjećujemo trgovačke centre i zato nam stvarno #bitidomanijekoma.

 

 

Tijana i Krunoslav, Sanitet PGŽ – ispostava Crikvenica

Biti doma nije koma na sva zvona to se viče.
Mada nas se to ne tiče, u grudima savjest viče.
Doma su naši svi, ali nama to ne vrijedi,
jer poziv naš je takav, život svaki više vrijedi.
Neka, neka proći će, vrijeme sreće doći će,
živjet ćemo kao prije, a sve ovo proći će.


Svakako poslušajte savjete Tijane i Krunoslava koji ovih dana imaju pune ruke posla i ne mogu biti doma koliko bi voljeli. No, ako se mi ostali budemo pridržavali uputa, uistinu bi moglo sve brže proći, pa da i oni odahnu. Hvala njima i na simpatičnoj pjesmici i na svemu što rade, kao i svima koji rade na sličnim poslovima! 

kampanja02-slowage365

 

Ava, Franka i Filip, Zagreb

Bok! Mi smo Ava, Franka i Filip i za nas također vrijedi da #bitidomanijekoma. Unatoč ovoj pandemiji, nama dani jure. Budući da Filip normalno ide na posao, jer je u ovim neprilikama za njega posla više nego ikada, Ava i ja ispunjavamo dane kratkim šetnjama u prirodi, igrom i učenjem novih naredbi. Nažalost, nismo mogli krenuti na dresuru, ali nema veze jer učimo od doma!

 

kampanja01-slowage365

 

Jadranka, Leo i Sara, Nedešćina kraj Labina

Jadranka, učiteljica klavira: Iako se moj radni dan razvuče na cijeli dan, uživam u tome što si posao mogu organizirati u vrijeme koje meni odgovara, a u međuvremenu naći vremena i za druženje i igru s obitelji ❤️

Leo, 5. razred: Zabavna mi je škola preko tableta i super mi je što se puno igram sa sestrom i obitelji.

Sara, 4. razred: Imam puno vremena za igru i druženje s obitelji i vesela sam zbog toga.

kampanja05-slowage365

 

Tata Branko i sin Adam (10 mj.):

Osim karantene, pobjegli smo kod bake nakon potresa. Sada smo svi četvero u relativno malom prostoru i družimo se 24 sata dnevno. Učimo kuhati, puzati, raditi selfije i urlikati. Osim toga, u blizini su polja bez ljudi pa vrijeme provodimo u šetnji prirodom te učimo o biljkama i životinjama iz prve ruke. Adam je presretan jer je, igrom slučaja, cijelo vrijeme s mamom, tatom i bakom. Kako bi on rekao: ‘Bolje ne može.'”

 

kampanja06-slowage365

 

Sestre Tea i Lea iz Slatine:

Tea: Drago mi je da sam, nakon puno, puno vremena i zagrebačke strke, iako trenutno boležljiva, pronašla malo mira u rodnoj i dragoj mi Slavoniji. Svi smo doma. Mama, tata, seka i ja. Razmirice su tu, živciramo se na dnevnoj bazi, ali se i jako volimo ♥️
To je sad okej i normalno. Sad pogotovo smijemo biti i reagirati drugačije! Nismo navikli biti svaki dan, cijeli dan zajedno. I upravo mi je to najljepše. Što vidim, da usprkos međusobnom kidanju živaca, poštujemo i svoje i tuđe vrijeme i skrbimo jedni za druge! Čak smo svi četvero kartali! 🍀

kampanja07-slowage365

 

Lea, maturantica: Super je što mogu gledati sve serije koje nisam stigla gledati za vrijeme škole, hihihi… sviđa mi se što smo se mama, tata, sestra i ja kartali neku večer zajedno. Najviše od svega mi se sviđa što NAPOKON MOGU SPAVATI DULJE!

 

kampanja09-slowage365

 

Kim, 3. c, Zagreb: Svaki dan imamo školu na televiziji, nakon toga rješavam zadaću i pripremam se za drugi dan. Fale mi moji prijatelji, fali mi moj ples, fale mi moji djed i baka, ali sva sreća da imamo te neke aplikacije pa se možemo i gledati dok pričamo.

 

kampanja011-slowage365

 

Maks, Miki i Meli: Nama je svakome dan drugačiji. Ja, Maks, svaki dan imam školu i dosta obaveza oko škole. Moj brat Mika pomaže baki čuvati našu bebu Meli. Nas inače čuva baka dok roditelji rade. Živimo u kući i možemo izaći na dvorište skakati na trampolinu… Fali stvarna škola i moji prijatelji. Sestra je još mala i ona baš i ne razumije da se ne smijemo zaraziti i izlaziti van.

 

kampanja012-slowage365

 

A&A&A, Zagreb: Vrijeme nam je kvalitetno raspoređeno od samog jutra… obaveznog doručka, igranja, šetnje psa, pripreme ručka, popodnevnog odmora, zajedničkih igara… čak navečer stignemo pogledati i neki dobar crtić…

 

kampanja013-slowage365

 

Pripremila: O.M.

Foto: privatni arhiv