Vjetar i niske temperature dovode nerijetko do crvenila, ljuštenja kože i zatezanja, zbog čega je važno pružiti joj dodatnu njegu.

Sve popularniji korak je dodavanje ulja i krema od prirodnih sastojaka koje odgovaraju određenom tipu kože i dubinski je hrane. Posebice volimo kamilicu koja svojim antibakterijskim i protuupalnim svojstvima odgovara baš svakom tipu kože. Nakon što je bila dio našeg rituala ispijanja čaja, sada je važan dio naše police s kremama.

 

Kamilica kao korak broj 1

Kamilica je nježna, a istovremeno tako učinkovita. Osim što pruža osjećaj trenutačne ugode, intenzivno obnavlja i hrani kožu. Uz to sve, prekrasnog je mirisa. Svojim umirujućim sredstvima je odlična u borbi protiv iritacije i crvenila na koži, a njena protuupalna svojstva čine ju saveznikom u borbi protiv akni i prištića.

 

 

 

 

 

Zbog toga ćete ju naći kao bazu pjena za čišćenje lica, kao i pilinga te krema. Nakon nekoliko korištenja uvidjet ćete da je vaša koža svjetlija, mekša i nježnija. Osim toga, možete ju koristiti i kao masku za kosu, koja će nakon ispiranja čajem od kamilice postati mekana.
Koristite li vi proizvode s kamilicom u vašoj beauty rutini?

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash