Kako bismo zadržali zdravlje i ljepotu kože i na visokim temperaturama, važno je birati kreme i ulja koje će ju nahraniti i učiniti svilenkastom na dodir. Ljetne temperature znatno isušuju kožu, a redovite depilacije, more i boravak u klimatiziranim prostorima također ostavljaju traga na njoj. Zbog toga smo potražili prirodne i blage sastojke koji će kroz našu svakodnevnu beauty rutinu uz tek par poteza donijeti zanosni sjaj koži.

Prirodna ulja sve su popularnija opcija, a u potrazi za teksturom i mirisima koji će vam savršeno odgovarati, imajte na umu da kupujete nerafinirana i hladno prešana ulja. Ona će sačuvati sve vrijedne sastojke iz biljaka. U nastavku smo izdvojili zanimljive prijedloge koje će obožavati svaki tip kože, pa čak i ona najosjetljivija.

 

 

kremice_slowage365_1

 

Bademovo ulje

Bademovo ulje je blagog mirisa i možete ga koristiti svakodnevno, neovisno o tipu kože koji imate. Ima jaku moć hidratacije kože, a posebice će odgovarati osobama s osjetljivom kožom koja je sklona svrbežu i iritacijama.

Kokosovo ulje

Ugodnog je mirisa, brzo prodire u kožu i bogato je laurinskom kiselinom. Osim na koži, možete ga koristiti i za nahraniti vašu kosu. Više o kokosovom ulju pročitajte ovdje.

 

 

kremice_slowage365_3

 

Arganovo ulje

Ovo čarobno ulje umiruje kožu i djeluje protuupalno, zbog čega se preporuča za obnovu oštećene kože, a djeluje i na strije. Ima visok sadržaj vitamina E, što ga čini savršenim kandidatom za njegu i suhe kože.

Kantarionovo ulje

Ovo ulje smiruje iritacije i upale, zbog čega se preporučuje za njegu suncem oštećene kože, ali i za tretmane protiv strija, ožiljaka i suhe kože.

 

 

kremice_slowage365_4

 

Ulja s nevenom

Ovo ulje snažno potiče regeneraciju stanica, zbog čega je odličan za tretiranje ožiljaka. Ima protuupalno djelovanje zbog čega se koristi i za njegu osjetljive kože i opekotina.

 

kremice_slowage365_2

 

 

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Pexels