Često si okruženi brojnim medijima i društvenim mrežama koje nam šalju sliku savršenosti, podsvjesno stvaramo pritisak da trebamo biti savršene prijateljice, savršene majke, savršene žene, kćeri. Taj pritisak, znanstveno dokazano, vremenom pokazujemo prema vani kao jednu veliku eksploziju, često u prilici i prema ljudima koji nisu ni krivac nastanka pritiska. Zbog toga smo, kako biste vi, ali i vama dragi ljudi u blizini, bili sretniji i lakše se borili s vašim pritiskom, izdvojili pet savjeta zbog kojih ćete se instant osjećati bolje.

Nitko nije savršen – zapamtite to!

I ponavljajte si to kao mantru. Dan ima samo 24 sata i ne možemo sve odraditi savršeno i to je ok. Naučite prave vrijednosti i pozornost usmjerite na njih, a ne na male nesavršenosti – nitko na obiteljskom ručku neće primijetiti da se vilice ne slažu s tanjurima, vaše radne kolege neće zamjeriti ako ne obavite sve obveze u jednom danu i vaš dom ne mora stalno biti perfektno uredan.

 

pritisak_slowage365_2

Neke greške nisu toliko važne

Često vam se dogodi da unatoč vašem trudu, napravite grešku zbog koje se osjećate ružno i pod pritiskom? Tad duboko udahnite i zapitajte se – hoće li ta greška voditi do otkaza? Hoćete li je se uopće sjećati za godinu dana? Naučite iz nje i krenite dalje.

Inspirirajte se!

Malu slatku izjavu koje ćete se sjetiti svaki put kad pođete paničariti u uredu, doma, ili na putu na posao.

 

pritisak_slowage365_1

Postanite realni u svojim očekivanjima

Ukoliko želite početi vježbati danas i nakon mjesec dana imati vidljive rezultate – griješite. Ne samo da ćete radi željenih rezultata forsirati vaše tijelo i prehranu, nego ćete se i osječati loše radi neostvarenih rezultata. Postavite si realne ciljeve i krenite u njihovo ostvarenje.

Nemojte (uvijek) slušati ostale

Jer vam nitko ne može reći, ukoliko ste vi sretni, da vaš trenutni status nije uredu, vaša frizura ili vaše navike, nisu uredu. Ne trebate dobiti potvrdu od vaših prijatelja, obitelji, suradnika za stvari koje radite i uz koje se osjećate samopouzdano. Zapamtite, vaša sreća isključivo je vaša stvar!

 

pritisak_slowage365_3

 

Možda bi vas moglo zanimati: Koraci u njezi kože koje ne preskačemo ljeti

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest