Upravo je ‘stražnji ulaz’ visoko na listi seksi maštarija oba spola. Sve je manje tabua i kontroverzi oko njega, no da bi bio što ugodniji treba biti na oprezu i držati se određenih pravila. Jedno među njima je za analni seks posebno važno – higijena!

Tijekom zadnjeg desetljeća analni seks – ili barem razgovor o analnom seksu – postao je manje tabu nego ikad. Dijelom stoga što su stražnjice poprimile potpuno novi status, a drugim dijelom zato što je društvo postalo otvorenije za razgovor o seksu. Bilo kako bilo, analni seks ostaje kontroverzna tema tek među dijelom žena, koje se možda još uvijek ne mogu odlučiti sviđa li im se on ili ne. Za neke je žene ‘pozadinsko djelovanje’ poput trešnje na vrhu ‘torte’: dodatna poslastica koja ionako fine ‘zalogaje’ čine još slasnijima, a za ostale je više poput ‘paštete’ – intrigantan, vrijedan pokušaja, ali nije često na meniju.

Ako još niste isprobali analni seks, ali želite znati ono najvažnije o njemu – ili jeste, ali se želite bolje informirati – uz ove savjete ćete otkriti što je to tako privlačno i poželjno u ovoj pozi.

 

analni seks02-slowage365

 

Let’s talk about sex…

Za početak – razgovarajte. Ako se do sada niste odvažili na ‘pozadinsko djelovanje’, razgovarajte s partnerom otvoreno o tome što mislite i što priželjkujete. Obavezno komunicirajte kako se osjećate – prije, za vrijeme i nakon što TO učinite. A ako vam se bilo što ne sviđa, u bilo kojem trenutku – stanite!

Čistoća. Analno ispiranje apsolutni je must-have i to netom prije samog seksa, najbolje sat vremena prije samog čina. Slično je kao i klistiranje, no uz pomoć posebnih pumpica ispire se samo 15-20 cm izlaznog crijeva. Pumpice se pune mlakom vodom (oko 37 stupnjeva), a po potrebi na vrh pumpice možete staviti i malo lubrikanta da je lakše umetnete u anus. Stisnite pumpicu i pričekajte dok ne dobijete poriv za pražnjenjem. Cijeli postupak možete ponoviti nekoliko puta, a premda neki preporučuju slanu vodu ili fiziološku otopinu, većina stručnjaka se slaže kako je dovoljna samo mlaka voda. Pripazite da ispiranje ne ponavljate prečesto, jer biste mogli oštetiti sluznicu.

Pravilna prehrana. Vrlo važna ‘stavka’ prije analnog seksa jest i prehrana koja može izazvati različite neugodnosti. Zato izbjegavajte taj dan jesti tešku i začinjenu hranu.

Odradite’ analni trening. Ako ste zabrinuti zbog bolova tijekom analnog odnosa, pokušajte s analnim perlicama ili prstima. Tako ćete znati hoće li vam se svidjeti sve nakon toga.

Lubrikanti, lubrikanti… Da biste seks učinili puuuno ugodnijim, zapamtite – lubrikanti su definitivno vaš najbolji prijatelj. Isprobajte one ciljano proizvedene za analni seks. Isto tako, ako ste ipak malo osjetljiviji na vizualne podražaje, koristite crne kondome.

Skočite odmah pod tuš. Osim što se trebate obrisati, preporučujemo vam da i vi i partner nakon seksa odmah ‘skoknete’ pod tuš.

Počistite za sobom. Osim čišćenja tijela, ne zaboravite nakon seksa počistiti i iza sebe – bacite kondom, skupite ručnike i plahte i stavite ih na pranje.

Ne zaboravite da vam seks može osigurati deset godina manje, stoga uživajte, ali odgovorno i sigurno.

 

Tekst: Nina Bošković

Foto: Unsplash