Složeni beauty tretmani u kojima posreduje tehnologija koja omogućava više terapija odjednom na istom tretiranom području sve su više predmet interesa influencera na YouTubeu i Instagramu. Zanimalo nas je krije li se iza tretmana uistinu revolucija u očuvanju mladenačkog izgleda. Porazgovarali smo s Katijom Cikojević, kozmetičarkom s 25-ogodišnjim iskustvom iz Magnetic Spa iz Splita o jednom takvom uređaju – DermaFrac sustavu. Koliko o njemu može ovisiti pomlađivanje kože?

– Istina da se u zadnje vrijeme više počelo govoriti o učincima DermaFrac tretmana, no tehnologija koja stoji iza toga prisutna je već neko vrijeme u Hrvatskoj. Vidjela sam kako mlade djevojke opisuju tretman na Instagramu i mogu samo potvrditi da se radi o simultanom needlingu koji vrši terapiju iglicama kroz koje dovode injektibilni preparat u kožu. Ukratko, moguće je kombinirati needling s mikrodermoabrazijom i različitim LED terapijama. Sve ostalo je vrlo individualno, jer efekt ovisi od dosadašnjeg stanja kože.
Vakuum uz pomoć tehnologije DermaFrac i injektibilnog needlinga omogućava distenziju dermalnog matriksa i simultanu penetraciju preparata, ističe Katija, te objašnjava pojednostavljeno što to znači.

 

Bez boli unatoč iglicama

– Preparat može biti hyaluron, vitamin C, faktor rasta, peptidi, i slično, gdje se uz vakuum i preciznu penetraciju iglicama maksimalno iskorištava unos preparata. Da bih osigurala bezbolan tretman klijentici i bez krvarenja, kontroliram dubinu prodiranja, pa radim ispod dermalno-epidermalnog sloja, a iznad kapilara i živaca. Ne brinite, ne boli, s osmijehom je istakla Katija.
Tretman je u službi pomlađivanja lica i tijela. Pritom se misli i na neke “zapostavljene“ dijelove tijela u salonima kao što su šaka, vrat ili dekolte.

anticelulitne kreme01-slowage365

Katija Cikojević, kozmetičarka specijalizirana za antiage i mršavljenje

– Žene koje su probale tradicionalne tretmane, primjerice ručnim dermarollerima, često mi prepričavaju da su zadobile modrice i bio im je potreban oporavak. Osobe s takvim iskustvom razumijem i vjerujem im, jer se nekada tako radilo. Danas ovakav tretman omogućava isti razmak između uboda i time ravnomjerno prodiranje aktivnih tvari na istoj dubini duž kože. Zbog toga se modrice ne pojavljuju. Ima tu i drugih informacija koje klijentice skupe iz iskustva koja se dijele na društvenim mrežama, primjerice:

– Ne možemo govoriti o univerzalnom popisu terapija koje će osoba očekivati pa nabrojati pomlađivanje, topljenje masnih stanica, osvježavanja i slično, već je riječ o naprednoj tehnologiji koja koristi na primjer vlastitu krv, faktore rasta i hijaluronsku kiselinu i tako izaziva niz pozitivnih efekata u službi ljepote, a to su u određenoj mjeri jedni od njih.

Žene koje imaju strah od igle ne moraju se brinuti, jer se radi o izrazito sitnim iglicama od 0,5 i 0,25 mm gdje vakuum povlači kožu prema njima i nema agresivnog ubadanja kao kod tradicionalnih mehaničkih dermarollera. Nakon tretmana crvenilo koje se pojavilo traje najčešće 15-ak minuta, i slobodno možete ponovo nanijeti šminku izravno na lice.

 

pomlađivanje kože 03-slowage365

Problem s ožiljcima

– Žene se javljaju i kažu da su čule da tretman uklanja ožiljke. Kada govorimo o pomlađivanju kože možemo zaključiti da će sigurno uslijediti određeni efekt, ali pitanje je u kojoj mjeri. Sve ovisi od stanja kože svakog pojedinca. Ono što mogu zasigurno reći jest da tretman ublažava površinske nepravilnosti uključujući manje izražene bore, ožiljke ili pigmentaciju mnogo brže i učinkovitije od drugih tretmana.
Izbor injektivnog preparata određuje učinak, a on se bira u konzultaciji s osobom koja dolazi na tretman.
Ovakvi tretmani traju obično do 45 minuta.

Ne zaboravite na pravila čišćenja lica kako ne biste prerano trebali tretmane za pomlađivanje kože.

Pripremila: Ivančica Tarade

Foto: Pexels