Alfa i omega dekorativne kozmetike svakako je krema za lice. Od hidratacije kože do raznih inovacija koje našem licu vraćaju sjaj, elastičnost i pružaju anti-aging djelovanje, ove mazalice važan su dio naše svakodnevne beauty rutine. Uz to, krema za lice nam pomaže u uklanjanju posljedica prouzrokovanih vanjskim utjecajima kao što su sunce, vjetar i hladni zrak, ali i da naša koža ne izgleda beživotno u ubrzanom tempu života. 

Izazov je pronaći onu koja će u potpunosti odgovarati potrebama kože te ju učiniti nježnom i mekom. Važno je i istaknuti da, iako nam je određena krema odgovarala proteklih par mjeseci, ne znači da će vam jednako odgovarati i danas.

 

Naime, vremenski uvjeti, godišnja doba, prehrana, dob…sve su to činjenice zbog kojih je možda već pravo vrijeme da se pozdravite s vašom omiljenom kremom i pronađete novu recepturu koja će u potpunosti dati koži njegovan izgled i svježinu.

 

Ovo su neki od znakova kroz koje vam vaša koža poručuje da vam određena krema, iako možda savršen odabir damama sličnog tipa kože kao i vaše, ipak ne odgovara:

  • Nakon nanošenja krema, pojedini dijelovi lica se prekomjerno sjaje, odnosno masna područja postaju još vidljivija.
  • Nakon nanošenja kreme, javlja se osjećaj nelagode – iritacija, pečenje, crvenilo…
  • Nakon nanošenja kreme, kroz kratki period ponovno imate osjećaj zategnutosti na koži. Kao da ju krema uopće nije nahranila.
  • Nakon korištenja kreme kroz mjesec dana, na vašoj koži se pojavljuju akne i to najčešće na području brade, čela i sljepoočnica.

 

Ako vam neki od ovih simptoma zvuči poznato, izbacite vašu kremu iz svakodnevne upotrebe najmanje dva tjedna do mjesec dana i promatrajte što će vam koža poručiti na taj korak te kakvo će biti stanje vaše kože nakon kratke pauze.

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: 4 bitne stvari u večernjoj rutini čišćenja lica

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest