Kako bi vaše usne uvijek bile lijepe potrebno je da o njima vodite odgovarajuću brigu. Ako se na vašim usnama stvaraju male ranice, suhe su i ispucale, piling za usne je sve što vam treba. U nastavku vam donosimo nekoliko recepata koji su se nama najviše svidjeli, a na vama je samo da otkrijete koji vam okusom najbolje odgovaraju i napravite sami svoj piling za usne!

Ključni dio svakog pilinga za usne je hidratacija. Za to vam može poslužiti mlijeko, ulje ili sličan proizvod za hidrataciju, a za uklanjanje mrtvih stanica s usana možete upotrijebiti kućne začine kao što su sol ili šećer.

 

piling_za_usne_slowage3652

Piling za usne od maslinovog ulja

U ovaj piling za usne dodajte par kapljica maslinovog ulja, nekoliko kapljica vode i jednu žličicu šećera. Piling zatim nanesite na usne, ostavite da djeluje, a zatim isperite mlakom vodom.

Maslinovo ulje je poznato kao dobar izvor vitamina i minerala, a upravo zbog svojih hranjivih vrijednosti ima tako široku primjenu.

Savjetujemo vam da napravite više pilinga, te odložite u kutijicu s poklopcem, tako idući put nećete morati ispočetka raditi piling. Kupite ili sami napravite, balzam koji ćete nanijeti poslije pilinga kako bi vaše usne bile još mekše, a i kako bi spriječili daljnje pucanje usana. Naša preporuka je da na usne nakon pilinga nanesete vazelin ili hidratantnu kremu.

Piling za usne od kokosovog ulja i cimeta

U posudicu stavite žličicu kokosovog ulja, žličicu cimeta i žličicu šećera. Dobro promiješajte smjesu, nanesite na usne, ostavite da djeluje do 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

 

piling_za_usne_slowage365_1

 

Piling za usne od meda

Sve što će vam trebati za ovaj piling usana jest pola žličice meda i jedna žlica sode bikarbone. Pomiješajte med i sodu bikarbonu, sjedinite miješajući u jednoličnu pastu, ostavite da djeluje 5 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Umjesto sode bikarbone, u ovaj piling možete dodati šećer, njegova sitna, tvrda zrnca djelovat će jednako kao i soda bikarbona.

Med će djelovati antibakterijski, a vitamin E iz meda će vratiti koži usana elastičnost i vlagu. Po želji u ovaj piling možete dodati i bademovo ulje, koje će učiniti kožu usana još mekšom djelovanjem svojih vitamina, minerala i proteina.

Osim pilinga za usne, med možete koristiti kao ljekoviti tretman. Med namažite na usne i ostavite barem pola sata. Nakon toga nježno isperite mlakom vodom i uživajte u glatkom osjećaju na usnama. Tretman možete ponoviti više puta tjedno dok usne ne omekšaju.

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Canva