Vrijeme tijekom tjedna rezervirano je za poslovne obveze i rutinske zadatke. Razlog je to zbog kojega nam nedostaje vremena za sitnice i aktivnosti u kojima uživamo. Vikend je pravo vrijeme za bijeg od tjedne rutine i opuštanje tijela i duha. U nastavku donosimo pet ideja kako provesti vikend. Posvetite se sebi i napunite baterije.

PROŠETAJTE ILI VOZITE BICIKL

Ako volite vrijeme provoditi aktivno i u prirodi vrijeme da prošetate ili krenete biciklom na lokacije koje do sada još niste obišli, a o njima ste samo čitali na društvenim mrežama. Zapamtite i to da ste sami sebi najbolje društvo, osluškujte prirodu i uživajte. To će vam pomoći da se riješite napetosti i stresa koji su se nagomilavali tijekom radnog tjedna.

 

 

OTPUTUJTE NA JEDNODNEVNI IZLET I ODJAVITE SE

Ne morate otići predaleko, tek u najbližu oazu mira koja vas privlači. Bilo da je riječ o odlasku na planinu, u vinariju ili spa centar prizore dokumentirajte za privatnu arhivu, a kasnije i za objave. Vrijeme maksimalno posvetite osobama s kojima ste krenuli ili pak sami sebi ako ste na ovu avanturu krenuli sami.

OMOGUĆITE SI DUGU KUPKU – POSVETITE SE SEBI

Scrollanjem pametnim telefonima često nailazimo na idilične fotografije kupki pa neka ovaj vikend te scene postanu dio našega stvarnoga života. Topla kupka opustit će svaki dio tijela i uma, a par kapi eteričnih ulja i svijeće dodat će dašak luksuza. Sa sobom možete ponijeti i čašu omiljenog čaja (ili vina), pustiti si zvukove valova i uploviti u drugi svijet.

BUDITE TURIST U SVOME GRADU

Upoznajte se s mjestima na kojima još niste bili, zavirite u muzeje ili posjetite kultne lokalne znamenitosti. Raspitajte se o turističkim vođenjima koja vikendima znaju biti i besplatna ili po povoljnijim cijenama za domaće.

POZOVITE BLISKE OSOBE NA DRUŽENJE

S obzirom na to da nam je tijekom tjedna plan i program popunjen, vikend je idealno vrijeme i za druženje s bliskim osobama. Sjetite se kada ste zadnji put organizirali večer druženja, gledanja filmova ili najdražih serija. Okupite najbliže ljude i prisjetite se studentskih dana i avantura.

 

Moglo bi vas zanimati: VIKEND PREPORUKA: Ćićarija, netaknuta oaza u kojoj ćete pronaći mir

Tekst: Ana Carević

Fotografije: Pinterest