Nije važno radi li se o dugim šetnjama na svježem zraku, uživanju u omiljenim receptima, popodnevnim rutinama, svi imamo one nedjeljne rituale koji nam pomažu razbistriti glavu i pripremiti se za tjedan koji slijedi.

Uspješne žene znaju da zdrave navike i dobra organizacija čini naredni tjedan produktivnijim i ispunjenijim. Zbog toga vam u nastavku donosimo rituale koje uspješne dame nikad ne preskaču.

Organizacija je pola posla

Pranje rublja i općenito organiziranje pomoći će vam da se osjećate pripremljeno za mogući stresan i užurban radni dan.

 

Unaprijed pripremite garderobu i hranu

Ovaj savjet možda zvuči kao besmisleno upozorenje za vas, ali odabir odjeće za radni tjedan može vam promijeniti život, navika koja će vam dati značajno više vremena ujutro. Isto vrijedi i za doručke i ručkove – planiranje i priprema unaprijed uštedjet će vam i vrijeme i novac.

 

 

Opustite se

Bilo da je to slušanje omiljenih pjesama koje će instant popraviti vaše raspoloženje, čitanje, pijuckanje omiljenog vina, gledanje filma ili izležavanje u udobnom krevetu… što god to bilo, svi moramo osigurati da postoji vrijeme za malo opuštanja jer nakon napornog radnog tjedna, upravo to zaslužujete.

 

Odredite si vrijeme za spavanje

Našem organizmu i koži ne treba samo hidratacija, već im je potreban i odmor tokom sna. Preporučeno vrijeme spavanja u prosjeku je osam sati. Osim toga, dovoljno spavanja omogućuje optimalno funkcioniranje jer pola vremena lošeg raspoloženja događa se zbog neadekvatnog odmora. Zato učinite sebi uslugu i na vrijeme spavajte.

 

Moglo bi vas zanimati: Super frizure za lijena druženja vikendom

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Canva, Pinterest