Gledajući frizure koje žene uglavnom odaberu kod frizera, moramo primijetiti da nema velikih odstupanja već neko vrijeme. Zamolili smo Ivanu Rimac iz Ivy’s Hair Studia da nam kaže nešto više o tome koje su trenutno najmodernije frizure u gradu.

Danas je vrlo lako doći do maksimalne transformacije u samo jednom odlasku frizeru. Odabir je velik s obzirom na to da su trendovi dostigli vrhunac neodoljivih mogućnosti za promjenu. Od minimalne promjene dužine ili nježne promjene boje do drastičnih rezova. Ali kada je šišanje u pitanju, bitno je i lako održavanje frizure kod kuće. Izdvojili smo nekoliko trend frizura u ovoj neobičnoj 2020. godini.

Duga kosa može podnijeti 101 način oblika i stiliziranja. Od prekrasnih valova koji su već dugi niz godina nezasitni kod velike većine klijentica, a mogu se stilizirati na puno različitih načina (opušteni, prelomljeni, beach waves, posloženi, s ravnim vrhovima ili ne…) pa do uvijek trendovski ravne – sleek hair koja također ne mora biti strogo ravna već može imati prirodniji pad pri dnu kose.

 

moderne frizure05-slowage365

 

Različite varijante modernih frizura

Za dugu kosu izdvojili smo i trend duge šiške koje će dodatno začiniti i osviježiti formu da duga kosa izgleda još interesantnije. Kod poluduge kose već neko vrijeme aktualne su bob i lob frizure koje su zapravo vrlo jednostavne za održavanje. Većina klijentica odlučuje se upravo za taj tip frizure jer ustvari pristaju gotovo svakom obliku lica.

Rez kod boba i loba ne mora biti strogo ravan već također može dobiti mekoću kada rezove omekšamo ili napravimo lagano slojevito. Takva frizura se može stilizirati kao sleek ili messy look s razdjeljkom na sredini ili prebacivanjem s jedne na drugu stranu. Tako se postiže veći volumen u kosi. I kod ovog tipa frizure šiške mogu osvježiti samu frizuru i ujedno pomoći onima koji od takve frizure žele početi puštati kosu i nešto napraviti s njom, a zapravo “ne napraviti ništa”.
Možda vam ove fotografije mogu pomoći u inspiraciji za neki od sljedećih posjeta frizeru.

 

 

 

Tekst: Ivana Rimac, Ivy’s Hair StudioInstagram

Foto: Pexels