U svakoj vezi nesuglasice su neizbježan dio jer dvoje ljudi koji provode puno vremena zajedno, s vremena na vrijeme stvaraju različita mišljenja.Te nesuglasice mogu biti velike ili male, u rasponu od onoga što će se jesti za večeru ili neuspjeha u dovršenju zadatka, pa sve do argumenata oko toga treba li se preseliti ili odluke o odgoju djece.

Sama činjenica da vam se mišljenja ne podudaraju sa  partnerom nije znak da u vašoj vezi postoje stvarne nevolje. Zapravo, pravilno postupanje u tim trenucima može poboljšati vašu vezu. Konstruktivnim rješavanjem sukoba možete steći bolje razumijevanje partnera i doći do rješenja koje je pozitivno za oboje. Kako biste mogli poboljšati izglede za uspješno rješavanje nesuglasica u vašoj vezi, naveli smo tri najčešće nesuglasice i kako ih riješiti.

 

Podjela kućnih poslova

Ako živite zajedno, vjerojatno se dogodila barem jedna nesuglasica zbog toga što vaš partner nije ispraznio perilicu posuđa ili kako već treći tjedan za redom iznosio smeće dok vi to stalno zaboravljate. Bilo da oboje imate posao ili samo jedna osoba ima, važno je podijeliti kućanske poslove kako biste izbjegli nezadovoljstvo. Zapišite sve kućanske poslove (sve od tjedne kupovine namirnica do povremene promjene zračnog filtera), a zatim ih podijelite. Ako vaš partner voli kuhati, neka sprema večeru pet noći u tjednu i složite se da ćete vi to počistiti.

 

 

Povjerenje

Da biste imali trajnu, sretnu i ispunjenu vezu, ne samo da trebate vjerovati odanosti svog partnera, već i njihovim mišljenjima, njihovom karakteru i da im je uvijek u srcu vaš najbolji interes. Budući da možete kontrolirati samo svoje postupke, evo što možete učiniti da povećate povjerenje u vezi – ispunite obećanja, ne lažite, ne gledajte u prošle rane koje utječu na način na koji imate povjerenja. Budite otvoreni sa svojim partnerom oko toga zašto se tako osjećate i šta vas dvoje možete učiniti kako biste prevladali ta osjećanja.

 

 

Novac

Bilo da je riječ o neslaganju oko toga tko što plaća, koje financijske ciljeve treba postaviti ili vrlo različitim navikama trošenja, novac ne samo da može izazvati nesuglasice u vezi, već može dovesti do prekida.  Budite unaprijed u skladu i sa svojom finansijskom situacijom i navikama trošenja od samog početka. Porazgovarajte sa partnerom o novcu prije bilo kakvog velikog koraka, poput zajedničkog useljenja, vjenčanja ili rađanja djeteta. Razmišljajte o novcu kao o životu koji zajedno gradite, a ne samo o sebi.

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash, Canva