Kako biste držali makeup pod kontrolom ljeti i spriječili topljenje istoga, nužno je u rutinu dodati par proizvoda koji će umiriti kožu i osvježiti ju nakon izlaganja suncu. Kako izbjeći greške prilikom šminkanja ljeti, saznajte u nastavku.

Pri odabiru make-up favorita koje nosimo na visokim temperaturama, pazimo da koristimo bočice čije će formule biti otporne na vanjske utjecaje i osigurati svjež i prirodan izgled kroz cijeli dan. Upravo zbog toga smo naveli nekoliko make-up grešaka koje trebate izbaciti iz vaše rutine kako biste kreirali beauty look bez straha od masnoća i znoja na licu.

Birate preteške pudere

Ljeti je poželjno da u potpunosti zaboravite na pudere. Iako kada je u pitanju vaš dnevni makeup. Koristite prozračne tonirane kreme koje će dozvoliti vašoj koži da diše ili korektor koji ćete prstima natapkati na mjesta na licu koja ima sitne nepravilnosti, crvenilo ili slično.

 

Ne nanosite redovito SPF zaštitu

Čak i kada vaš puder, BB krema ili korektor imaju SPF zaštitu, birajte hidratantne kreme s visokom SPF zaštitom koje će vašu kožu pripremiti za izlaganje suncu. Nanesite ju prije makeupa.

Birate sjenila pogrešne teksture za vašu kožu

Sjenilo koje se nakuplja u pregibima kapaka ili stvara dojam podočnjaka radi topljena na licu, nisu nikako privlačna. No, ne brinite se. Greške sa nanošenjem sjenila događaju se svakoj od nas. Birajte formulacije koje imaju kremastu teksturu koja se brzo suši. Brončani tonovi, zlatne i bakrene nijanse lijepo će naglasiti preplanulu put.

Vodootpornu šminku nosite samo na plaži

Vodootporna maskara idealna je za nošenje i kroz dan, budući da se neće topiti, kao i ruževi mat teksture koji će ostaviti lijep finish na usnama čak i na visokim temperaturama.

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: 6 načina kako biti sretniji u svakoj situaciji

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest