Naša večernja rutina jednako je važna kao jutarnja, budući da nas ona priprema za san i novi dan. Upravo zbog toga je važno da kreirate male rituale i izdvojite određeno vrijeme samo za sebe. Osjećat ćete se odmornije, opuštenije, ali i nakon dinamičnog dana uživati u malim trenutcima opuštanja i zena koji donosi šalica toplog čaja ili maska za lice.  Izdvojili smo za vas četiri navike za zdraviji dan pred vama.

Analizirajte dan iza vas

Ne samo da će vas ovaj korak potaknuti da još više vremena ulažete u organizaciju pojedinih obveza i vremenskog perioda koji vam treba za izvršiti ih, nego će i potaknuti i val zahvalnosti za sve lijepe trenutke koji su vam se dogodili.

 

 

Organizirajte dan koji je ispred vas

Ovaj korak smanjit će anksioznost i osjećaj nelagode ujutro jer ste se već noć prije pripremili za sve što vas čeka taj dan. Uz to, organizacija dana pomaže da vizualizirate sve radnje unaprijed i dodatno organizaciji pripremite što efikasnije obavljanje svih zadataka.

 

Ne zaboravite beauty rutinu!

Ona će vas dodatno relaksirati i učiniti da se osjećate dobro. Ako vrijeme dozvoljava, priuštite si opuštajuću kupku ili hidratatnu masku za lice.

 

Idite spavati na vrijeme i ne nosite mobitel sa sobom u krevet

Na vrijeme isključite pametne uređaje i nemojte večer provesti u “scrollanju” niz Instagram profile ili pregledavajući videe. Slušajte opuštajuću glazbu, čitajte knjige.

 

Moglo bi vas zanimati: Dan mimoza: Rak vrata maternice može se spriječiti

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest, Canva