U nastojanjima da što dulje zadržimo mladolik i svjež izgled, najuočljiviji efekt postižemo promjenom frizure. Frizurom skrećemo pažnju na sebe, na svoju osobnost i stil, a bez obzira na godine, frizurom možemo poručiti da smo još uvijek mladi duhom. Znate li na što obratiti pozornost da dobijete frizure koje pomlađuju?

 

Duljina kose

Za žene je još ne tako davno bilo uobičajeno u „određenim godinama“ skratiti kosu i napraviti „trajnu“. Danas su se pravila promijenila. Vidjet ćete puno žena 50+ s dugom kosom, bojenom ili prirodno sijedom koja im jako lijepo pristaje. Naravno, postoje tipovi lica kojima pristaje apsolutno sve, od kratke do ekstra duge kose, a za sve ostale tu je i par trikova. Ako volite dugu kosu, nastojte da joj dužina ne prelazi duljinu od tri-četiri prsta ispod ključne kosti.

Odluka kako dugu kosu nositi je zapravo individualna i zahtijeva malo samokritičnosti i poneku sugestiju sa strane, ali općenito se ide na kraću varijantu frizure. Kraće ošišana kosa daje kosi veći volumen i mladenačku notu. Lob dužine do ramena poslastica je za žene koje se ne žele odreći duge kose, a moraju se riješiti oštećenih vrhova. Super jednostavan je za održavanje i stiliziranje pruža vam široke mogućnosti oblikovanja. Da biste istaknuli najbolje karakteristike vašeg lica, duljina kose do brade idealna je frizura za vas, kao i pixie. Ali pazite, ove frizure mogu i otkriti previše nedostataka. Možda će baš šiške odrezano ravno, u luku ili asimetrično, biti baš pravi izbor za vas.

Kod muškaraca, dulja kosa je uvijek imala priznak neukrotive muževnosti. Ipak, s gubitkom vlasi i promjeni u kvaliteti kose šišanje je dobrodošlo i može rezultirati pravim pozitivnim iznenađenjem. Sjetite se samo kako se ionako zgodan George Clooney pretvorio u super komada kada se ošišao za ulogu u Hitnoj službi. Kraća frizura dala mu je pozamašnu dozu profinjenosti i profesionalnosti. S druge strane, iznimka od pravila bio bi primjer Kurta Russella, čija je prekrasna gusta kosa (i brada) došla do izražaja u filmu The Christmas Chronicles. Gospodo, ako i vama zavide na kvalitetnoj kosi kao što zavide i njemu, slobodno se poigrajte raznim frizurama i oblikovanjem brade.

 

frizure koje pomlađuju01-slowage365

 

U razdjeljak te ljubim

Damama bi savjetovali da izbjegavaju nositi kosu počešljanu na razdjeljak na sredini glave. Tako spuštena kosa naglašava obješenu kožu. Razdjeljak pomaknite na stranu, to će frizuri dodati volumen, a ako je kosa još usto i stupnjevito ošišana, bit će razigrana i mladenačka.

Kod muškaraca je češljanje na razdjeljak vrlo elegantan i uredan način oblikovanja frizure. Ako se kosa prorjeđuje oko čela, ne treba se češljati na taj način. Kosa se može začešljati prema naprijed i tako prikriti njezina prorijeđenost.

 

frizure koje pomlađuju 04-slwage365

 

Oblikovanje

U određenoj dobi kosa više ne trpi nemar. Ono što je na nama izgledalo dobro dok smo bili mlađi, kasnije više ne funkcionira. Raščupana kosa u dvadesetima je simpatična, čak i seksi, ali u pedesetima djeluje neuredno, zanemareno. Oblikovanje je prioritet. Dakle, nikuda bez češlja, pegle, sušila za kosu i proizvoda za styling. S druge strane, važno je prilikom oblikovanja izbjegavati previše formalnu frizuru. Izbjegavajte uvijanje kose prema unutra, na kraćoj kosi dopustite pramenovima da strše prema van. Nosite li skupljenu kosu, olabavite nekoliko pramenova oko lica. Sve su to mali trikovi koji će vam skinuti koju godinu.

 

Sjaj i zdravlje

Sjaj i zdrav izgled daju kosi mladolikost. Balzam, regenerator, maska za kosu i ulje nahranit će vlasi, pojačati njezinu strukturu i sačuvati je od vanjskih utjecaja. Ovo vrijedi i za obojenu i za prirodno sijedu kosu.

 

frizure za mlađi izgled-slowage365

Boja za kosu

Boje za kosu i mnogobrojne tehnike nanošenja unaprijedile su bojenje do te mjere da dobar kolorist može vrlo vjerno kosi vratiti živost i obogatiti je raznim efektima. Ako se kod kuće bojite sami, imajte na umu da je najveća zamka u koju možete upasti monokromnost. Jednolik ton od korijena do vrhova djeluje umjetno i beživotno. Nema nijansi koje bi kosi vratile uvjerljivost. Stoga, za početak, ako se bojite sami, najmanje što možete učiniti je ne poslušati upute za bojenje do kraja. Bojite samo izrast, a tijekom postupka ne utrljavajte boju u ostatak kose. S vremenom će vrhovi postati svjetliji, što će djelovati prirodnije. Naravno, vaši frizeri mogu napraviti čuda s pravom bojom i pravom tehnikom da dobijete frizure koje pomlađuju.

Sijeda kosa treba posebnu njegu koja neutralizira žućkasti ton i vraća joj sjaj. Sijeda kosa može biti vrlo efektna i ne mora vas uopće postarati, ali treba joj dati priliku da se pametno stilizira. Uz odgovarajuće oblikovanje i proizvode, iz nje ćete napraviti pravu atrakciju.

Provjerite i je li “granny hair” idealna za vas!

 

Tekst: Sunčica Pavlić

Foto: Pixabay