Azijsko tržište već nekoliko godina diktira trendove u kozmetičkoj industriji, a jedan od njih brzo je osvojio društvene mreže. Kineskinje su ne tako davno u beauty rutinu uvele vosak! I to je jedan od načina da budete zadovoljniji kako vaš novi nos (ili brada) izgleda.

Uz malo vježbe imate ‘novi nos’

Kada su trendovi uljepšavanja u pitanju navikli smo da s azijskog područja uglavnom dolaze neki od najotkačenijih i ponekad šokantnih beauty trendova. Recimo da smo se taman navikli na zapanjujuće transformacije uz pomoć šminke, lažnih trepavica, kontaktnih leća u raznim bojama, zatezanja kože lica uz pomoć prozirnih samoljepljivih traka, a već su nas sustigli neki drugi trikovi. Naime, svatko tko pažljivije prati društvene mreže vjerojatno je već otkrio čitavu seriju videa u kojima vješte Azijatkinje (u prvom redu Kineskinje) ne nanose na lice samo puder i maskaru nego doslovno rekonstruiraju fizionomiju svog lica uz pomoć – voska!

Da, dobro ste pročitali. Uz malo vježbe svatko može steći vještinu kojom će popraviti izgled nosa i napraviti ga onakvim kakvog je oduvijek sanjao, a bez skupih operacija! Kakva genijalna zamisao, u toplini vlastitog doma, u nekoliko bezbolnih poteza, sebi ‘korigirati’ nos! Evo jednog tutorijala da vidite kako to izgleda u praksi:

 

 

Korak do profesionalaca

Ovi super-cool trikovi dolaze nam iz Kine, a izmislile su ga žene opsjednute uljepšavanjem. Radi se o profesionalnom modelirajućem vosku/ljepilu, koje se često koristi u filmskoj industriji. Takav vosak, naime, izvrstan je za specijalne efekte poput ‘oblikovanja’ raznih ožiljaka na licu, ali i rekonstruiranja raznih dijelova – od nosa, kostiju obrva, obraza ili pak brade.

S obzirom na to da se ipak radi o zahtjevnijoj tehnici od uobičajenog šminkanja, potrebno je malo prakse, no doista nije teško. Vosak za modeliranje možeete nabaviti u odabranim trgovinama, a i pojedine domaće škole šminkanja rade tečajeve modeliranja s voskom. Njih uglavnom pohode profesionalni vizažisti u filmskoj i kazališnoj industriji.

 

oblikovanje nosa1-slowage365

 

Postupak nanošenje voska

Potrebna je vrlo mala količina voska koju se preporučuje zarolati u mini kuglice ili duguljaste trakice, pa smjesu pritisnuti na nos i oblikovati željeni oblik. Postoje voskovi koji u sebi sadrže i ljepilo, ali i verzije kod kojih morate nanijeti posebno ljepilo za fiksiranje prije voska ili nakon nanošenja. Jednom kada dobijete željeni oblik, trebate ujednačiti rubove i fino ih zagladiti uz pomoć prsta i malo vode ili Vazelina. Nakon nekoliko minuta, u kojima je smjesa dovoljno očvrsnula, na lice se može nanijeti korektor ili puder. Potom i cjelokupni make-up. Time će vaš ‘novi nos’ doista postati sastavni dio vašeg lica, a sve što na kraju dana trebate napraviti jest dobro skinuti make-up s kože i nježno sastrugati vosak. Boom! Tako jednostavno, zar ne?

Uz malo prakse vjerujemo kako nećete stati samo na nosu – jer mogućnosti su doista raznolike. Ideja je vrlo zanimljiva i može vam poslužiti i za skrivanje ožiljaka.

 

A želite li ljepši osmijeh, svakako proučite i temu o ljuskicama za zube.

 

Tekst: Nina Bošković

Foto: Unsplash, youtube