Što je T-zona lica, zašto zahtijeva jedinstvenu brigu i vašu pažnju te kako možete njegovati kožu na ovom, za većinu najzahtjevnijem području vašeg lica, saznajte u nastavku teksta. Vjerujemo da će vam neki od ovih savjeta pomoći da ublažite probleme s njegom T-zone lica. 

Što je T-zona i zašto zahtijeva posebnu njegu?

T-zona, kao što ste mogli pretpostaviti predstavlja područje čela, nosa i vaše brade. Neobično je da brada, čelo i nos tvore jedinstveno područje vašeg lica, ali zapravo su s razlogom u istoj skupini. Naime, naše tijelo ima žlijezde znojnice i lojnice. Znojne žlijezde nalaze se posvuda u našem tijelu, a najveća je koncentracija  ovih žlijezda u T-zoni lica. Lučenje lojnih žlijeda na licu kreira sebum to jest svpjevrsnu barijeru na vašoj koži, a ako žlijezde ne izluče dovoljnu količinu sebuma, vaša koža bit će suha i nehidratizirana.

 

Kako se pravilno brinuti o svom licu i kontrolirati lučenje sebuma? Otkrijte u nastavku.

>>PRIJAVI SE: Zdravlje za život – 30 dana mršavljenja na otvorenom<<

5 stvari i navika za bolju kontrolu i njegu T-zone

Tonik

Tonik za čišćenje lica preparat je s kojim ćete smanjiti pore na vašem licu i očistiti ga. Također, vašoj koži dati će posebnu hidrataciju, regulirati će njen pH i vašem licu pružiti svježinu. Jedina stvar koju trebate imati na umu pri kupnji tonika je da u svom sastavu ne sadrži alkohol.

Maske za lice

Crna maska, kao i brojne druge prirodne maske dubinski će očistiti vaše lice, ali ga i istovremeno nahraniti i pružiti mupotrebne antioksidanse.

Zdrava i uravnotežena prehrana

Kupiti proizvode i posebno nježno voditi brigu o licu je zaista divan način kako brinuti o T-zoni lica. No ipak, bez zdrave prehrane i zdravog načina života nećete postići dugoročne rezultate. Zato je jako važno da u svoju rutinu uključite ispijanje dovoljne količine vode , zdravu i balansiranu prehranu, ali i također je važno da dovoljno spavate i dovoljno vremena posvećujete tjelovježbi.

Dubinsko čišćenje lica

Dubinsko čiščenje lica pomoći će vam u riješavanju mitesera, mrtvih stanica kože i omogućiti da se vaša koža lica regenerira. No, ako imate suho lice, dubinsko čišćenje samo će dodatno nadražiti obraze i područje oko očiju, stoga je jako bitno koristiti takve proizvode samo na T-zoni.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Otečene su vam noge? Evo kako si možete pomoći…

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Canva