S kosom nema puno mudrolije, koliko joj uzmemo, toliko joj trebamo vratiti. Često zaboravljamo kako na dnevnoj ili tjednoj bazi stalno „uzimamo“ od kose – kako mehaničkim tako i kemijskim tretiranjem. Njegovana kosa od sada može biti i dio vaše rutine.

Da bi kosa bila zdrava, podatna i sjajna trebamo joj to vratiti na ispravan način. U salonu jedan od najbitnijih koraka je dijagnostika i individualna procjena kose klijentica. No koliko je bitna naša profesionalna edukacija, toliko je bitna i edukacija klijentica. Da bi znale što je potrebno vašoj kosi, izdvojile smo za vas par važnih činjenica koje bismo voljele da zapamtite.

 

kosa_slowage365_1

 

PH vrijednost kose

PH vrijednost kose je kisela. Želite li svjetliju boju na kosi svaki frizer će morati uneravnotežiti prirodni balans i kosa će biti više lužnatija. Što je kosa lužnatija, toliko je dehidriranija, grublja na dodir i lakše se petlja. Ovakva kosa se lakše lomi i potrebno joj je češće šišanje. Više o tome možete saznati na našim besplatnim konzultacijama u salonu. Također, možemo preporučiti proizvod koji bi bio idealan za vaš tip kose i što bi ju dovelo u ravnotežu.

Keratin

Prosječni sastav keratina je kombinacija 19 aminokiselina. U frizerskoj industriji Pro Keratin je poznat pojam koji ima mnoštvo esencijalnih aminokiselina koje se koriste za njegu kose i također vraćaju kosu u prirodni balans.

Lipidi

Kada kosa raste tj. odmicanjem kose od korijena u dužinu, smanjuje se količina lipida koja se nalazi u vlasi, a važni su za snagu i elastičnost dužina. Ako kosa nema uravnotežen Ph, dovoljno keratina i lipida u kosi dolazi do stanjena vrhova.

 

kosa_slowage365_2

 

Pro Longer tehnologija

Tehnologija je molekularni kompleks pod nazivom FILLER-A 100 koji sadrži Filoxsan i PQ6 zajedničkim djelovanjem obuhvaćaju sve tri zone kose i vraća joj sve što smo navele u tekstu iznad. Osim toga Pro Longer je prva profesionalna linija koja obnavlja dužine i popunjava vrhove, za dužu, deblju i bujniju kosu. Rezultat punijih vrhova kose se vidi već nakon prvog korištenja. Miris evoluira od prirodnih i transparentnih stranama vodenastog cvijeća do zaraznih plumerija latica i baršunastih nota ruže s notama profinjenog jantara kako bi dobio punoću.

Usluga počinje u salonu, a vi ju nastavljate doma proizvodima koji su namijenjeni za kućnu upotrebu. Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da se vidimo u Ivys’u na Pro Longer tretmanu. Odlično rješenje koje će olakšati sva tri izazova, a nalazi se u liniji Pro Longer iz L’Oréal Professionnel-a možete pronaći u Ivy’s hair studiju.

Možda bi vas moglo zanimati: Šiške u kućnoj izvedbi – koliko je to baš mudro?

Tekst: Ivy’s hair studio

Foto: Pexel, Canva