U hladnijim danima koji nam dolaze omiljene mazalice za usne su univerzalni SOS koji nam pomaže štititi, njegovati i ukrasiti naše usne. Pronašli smo recept za baš takav balzam, balzam koji će uz neodoljiva pakiranja koji sami izaberete svakodnevno štititi vaše usne od utjecaja hladnoće. Izaberite pakiranja ili posudice u mini varijanti koje će idealno stati i u vašu najmanju torbicu.

Oduševit će vas činjenica da možete napraviti svoj vlastiti domaći balzam za usne u samo pet minuta i eksperimentirati sa različitim bojama i mirisima. Recept za ovaj super balzam smo pronašli ovdje, a pripremu i korak po korak video tutorijal pogledajte u nastavku.

 

SASTOJCI:

  • 4 žlice pčelinjeg voska
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 1 žličica vitamina E (po izboru)
  • 6-8 kapi peperminta (ili aromatičnog ulja) za miris
  • 1 žličica ruža za usne

* Važno je napomenuti da možete koristiti bilo koji omjer voska i ulja 1: 1 da biste napravili manje ili veće količine.

PRIPREMA:

Naribajte pčelinji vosak tako da ga je lakše izvagati. Kombinirajte pčelinji vosak, kokosovo ulje i stavite u mikrovalnu ili pećnicu na jednu minutu dok se  potpuno ne istope, ali budite pažljivi jer smjesa ne smije prokuhati.

Dodajte po želji ruž za dodatnu boju, a ulje vitamina E i ulje peperminta za dodatnu hidrataciju i miris. Stavite u mikrovalnu na deset sekundi dok se sve ne otopi, a zatim promiješajte. Napunite svoje posudice i stavite u frižider.

Video tutorial pripreme možete pogledati u nastavku.

 

 

Moglo bi vas zanimati: 5 jednostavnih vježbi koje će ukloniti neugodni podbradak

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest