Svakodnevno tokom cijele godine mnogi od nas posvjećuju pažnju svojoj koži. Ljeti se još više pažnje posvećuje i hidrataciji, ali i sitnim ritualima koji nam pomažu umanjiti celulit. Razlozi njegovog nastanka mogu biti različiti – genetika, loša prehrana, nedostatak vježbanja, dehidracija, hormonalne promjene, tjelesne masnoće, a uz zdravu prehranu i hidrataciju, mnogi nutricionisti i skincare stručnjaci preporučuju masaže.

 

Iako se celulita ne možete u potpunosti riješiti, možete ga učiniti manje vidljivim. Islandska tehnika za borbu protiv celulita na tijelu i opuštene kože na licu. Ovaj hladan tretman tijela radi se uz pomoć zaleđenih kockica vode/ljekovitih biljki koje potiču protok krvi čime pomažemo mišićima da obavljaju svoj posao uklanjanja toksina koji se nakupljaju u obliku celulitnih naslaga.
Za razliku od švedskog ekvivalenta, iskakanja iz saune i kotrljanje po snijegu, ova tehnika ne zahtijeva toliku odvažnost, a može se obaviti u bilo koje doba godine sa nekoliko jednostavnih sastojaka koje možda već imate doma.

Islandski anticelulitni tretman za lice

Potrebno vam je: 

  • 60 ml ružine vodice (može i sama voda)
  • 2 šake latica ruže ili osušene ruže
  • Ključala voda

Priprema:

 

Dodajte ružinu vodicu u kalup za ledene kocke. Stavite u zamrzivač i pričekajte da se zalede.
Kipuću vodu stavite u posudu s laticama ruže.

Prekriti glavu ručnikom i držite lice 8 cm iznad kipuće vode jednu minutu.
Zatim izvadite jednu ledenu kocku, stavite ju u mekani ručnik i masirajte lice i vrat ledom, izbjegavajući nos i gornji dio obraza. Masaža lica s kockama leda osvježit će vaš ten jačanjem cirkulacije. Nakon toga, nanesite tonik te hidriratnu kremu kao i obično.

Islandski anticelulitni tretman za tijelo

Potrebno vam je: 

  • 1 šalica vode
  • 1 šaka latica ruže ili sušenih ruža
  • Ručnik

 

 

Priprema:

Stavite vodu u kalup za led i pričekajte da se zaledi. Istuširajte se toplom vodom.
Prije sušenja kože, uzmite kockicu leda pomoću malog ručnika i njome masirajte cijelo tijelo.
Potom nanesite hidratantnu kremu za tijelo. Ovu masažu radite jednom tjednom tijekom tijekom tri mjeseca, a nakon toga, ovaj ritual možete prakticirati jednom mjesečno.

 

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest