Umivanje lica važan je dio naše beauty rutine, kako jutarnje tako i večernje. Kako biste u potpunosti skinuli makeup koji ste nosili kroz dan te lice očistili od bakterija, važno je da redovito i temeljito čistimo lice.

I iako se ovaj korak čini jako jednostavan, često sitne pogreške daju kontra efekt. Nečistoće koje ostaju na licu rezultiraju lošim tenom. Kako biste izbjegli taj scenarij, ovo su detalji na koje treba obratiti pozornost.

Odabir pravilnog proizvoda

Ovisno o tipu kože, trebamo birati i gel/pjenu za čišćenje lica. Ako je vaša koža suha, više će joj odgovarati blagi, kremastiji proizvodi, dok će masnoj koži bolje odgovarati gusta struktura gela za umivanje. Birajte što prirodnije formulacije i nježno istrljajte lice, kako bi vaša koža uživala u benefitima prirodnih sastojaka.

 

 

Pripazite na temperaturu vode

Voda kojom se umivate ne bi trebala biti ni pretopla, ali ni prehladna. Hladna voda može smanjiti pore te onemogućiti izlučivanje viška sebuma, dok vrela voda može uzrokovati upale. Prije umivanja uvijek operite ruke te redovito mijenjajte ručnik za lice.

 

 

Koristite tonik za lice

Ostaci gela ili pjene za umivanje mogu dodatno isušiti kožu, pa je važno da ih dobro isperete. Kako biste bili sigurni da ste to učinili, posljednji korak umivanja neka bude tonik koji će vašu kožu ostaviti čistom.

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: Plant-based Full of Taste: Slatko ljuta curry juha od gljiva s tofuom

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Pinterest