Baš kao i naš stil, makeup rutina je dio naše svakodnevice koju stalno dodatno mijenjamo i s kojom redovito eksperimentiramo. Vođeni novim tehnikama i alatima za šminkanje našu kozmetičku torbicu redovito obogaćujemo novim proizvodima, a unatoč trendovima, važno je nositi i birati samo one  koji uistinu laskaju vašim crtama licu, ali i karakteru. I iako je nanošenje šminke aktivnost koju vježbamo iz dana u dan, pojedine greške ipak se često ponavljaju u našoj svakodnevici.

Olovka za usne vam ne odgovara

Osim odabira odgovarajuće nijanse, važno je i pravilno nanijeti olovku na usne.
Iscrtavanje linije usana iznad i preko prirodne linije stoji rijetko kome, zato radije iscrtajte liniju na samom rubu i birajte nijansu koja je identična nijansi ruža koju nosite.

Korektor vam ne odgovara

Ako želite skriti tragove neprospavane noći, birajte korektor u boji tena, budući da ćete uz pomoć njega sakriti podočnjake uz manji utrošak proizvoda koji će samim time dati prirodniji finiš. Svjetliji korektor zahtjeva par slojeva ispod očiju zbog čega često i ne daje tako prirodne rezultate.

Ne perete kistove dovoljno često

Oni će onda vremenom biti glavni krivac za pojavu prištića te potaknuti upalne procese na koži. Bakterije i ostatci proizvoda koji se nakupljaju u četkici mogu i dodatno nadražiti kožu.

 

 

 

 

Moglo bi vas zanimati: 5 zdravih navika za savršen osmijeh

 

 

Tekst: V.P.

Foto: Canva, Pinterest