Svima nama se barem jednom tjedno dogodi scenarij u kojemu nismo uspjeli odspavati onih osam sati koje smo imali u planu. No i za noći bez dovoljno sna postoji lijek u obliku par makeup proizvoda i precizno apliciranog makeupa koji će vam pomoći prirodno naglasiti pojedine dijelove vašeg lica.

Kako biste izgledali odmorno, trik je ponajviše u tome da se ne trudite nanijeti prevelike slojeve šminke nego upravo naprotiv – suradnjom različitih make-up proizvoda nastojite kreirati svježe i prirodne beauty lookove. Kako i vi možete uz pomoć make-up proizvoda koje imate u svom neseseru u roku 7 minuta kreirati look koji će učiniti da ljude pomisle da ste se upravo vratili s odmora, a ne da vam treba maleni odmor, otkrijte kroz savjete make-up umjetnika i vizažista koje izdvajamo u nastavku.

Svom puderu dodajte malo kreme za lice

Iako je ovaj trik pomalo neobičan, pomoći će vam jer miiješajući kremu za lice sa vašim puderom, puder neće ostavljati osjećaj zatezanja na vašoj koži ili kreirati osjećaj težine, a vaše lice će dobiti prirodni sjaj i prirodni odmorni izgled.

 

 

Nikad ne stavljajte previše korektora

Iako je korektor naš najdraži make-up proizvod, previše korektora može učiniti da vaše oči izgledaju umornije. Kako biste osigurali svjež izgled, korektor aplicirajte tako da ga nanesete samo na one dijelove oko očiju koje vidite kada se zagledate u svoje oči u ogledalu. Na taj način nećete pretjerati i prekriti ćete sve one dijelove koji su vidljivi iz vašeg perifernog vida.

 

 

Bronzer nanesite i na jagodice

Uz lagani pokret bronzerom duž vaših jagodica kreirati ćete prirodno naglašene crte lice koje će vam priuštiti svjež izgled lica i dati potrebnu živahnost vašem licu.

 

Maskara je vaš saveznik

Kada ste umorni i želite otvoriti vaš pogled i učiniti da izgleda kako ste spavali preporučenih 8 sati, maskaru nanesite u vrlo malenim količinama, tek toliko da podignete volumen trepavica i razdvojite svaku trepavicu na njeno mjesto. Ukoliko slučajno pretjerate, situaciju možete spasiti tako da na vaticu utapkate malo sredstva za skidanje šminke i stavite trepavice u presavijenu vaticu kako biste odstranili višak.

 

 

 

Pogledajte još i: Najnoviji trend je Islandski anticelulitni tretman kože. Kako ga napraviti kod kuće?

 

 

Tekst: V.P.

Slike: Pinterest