Make up trikovi: Zapamtite i usvojite zlatna pravila dobrog make upa

S godinama žene i dalje mogu izgledati lijepo, privlačno i ženstveno, ali pri nanošenju šminke više moraju paziti na mjeru. Koža se mijenja i zato make up trikovi koji su prije funkcionirali više ne vrijede, baš kao i tehnike nanošenja. Make up trikovi, koliko god bili primamljivi, nisu namijenjeni baš svakom licu. Ovo su zlatna pravila dobrog make upa, a sad je pravo vrijeme da ih zapamtite i usvojite.

Ne pretjerujte s puderom

Umjereno koristite tekući puder jer ističe svaku boru. Za svakodnevni make-up koristite radije BB ili CC kremu koja će na licu djelovati prirodnije. Tekući puder ne smije biti svjetliji od vašeg tena i uvijek birajte malo topliju nijansu. Puder u prahu eliminirat će sjaj na čelu, jagodicama i nosu, ali ne pretjerujte s njim na donjem dijelu lica jer će istaknuti sve nesavršenosti. Desi li vam se prilikom šminkanja da zapunite boru, riješite se viška vlažnom spužvicom.

Make up trikovi 03 - SLOWAGE365

Konturiranje i rumenilo

Previše pudera ionako je kontraproduktivno za vašu kožu jer zapunjuje i ističe bore. Zamislite što tek konturiranje čini vašem licu. Ove prenaglašene kontraste radije zamijenite nježnim sjenčanjem u tonovima primjerenijim vašem tonu kože. Kad birate rumenilo, stanite na loptu kad se odlučujete za boju. Ona mora biti vrlo nježna i nenametljiva tona.

Shimmer kozmetika

Čarobni dodir sjaja ostavite samo za svečane večernje prilike i koristite ih s mjerom. Sjajila, svjetlucavi highlighteri i sjenila za kapke nisu za svakodnevnu uporabu.

Tuš na kapcima

Crni eyeliner ne pristaje svima onima kojima su kapci spušteni. Oštre linije crnog tuša mogu biti u suprotnosti s vašom pojavom i mogu se izgubiti u pregibu viška kože kapka. Umjesto tušem kapke naglasite olovkom ili tamnim sjenilom koje ćete uskom četkicom iscrtati uz trepavice. Prijelaz će biti nježniji i prirodniji, a izgled jednako ženstven i elegantan.

Make up trikovi 02- SLOWAGE365

Tamno sjenilo

Tamna sjenila izbacite iz svoje kozmetičke torbice jer stvaraju dojam upalih očiju. Vrlo diskretno sjenčajte područje iznad kapka, ali ne previsoko prema obrvama, a opet dovoljno da bude vidljivo i iznad preklopa kože. Na kapke nanesite svijetlo sjenilo, otvorit će vam pogled. Dosta žena primjećuje da im klasično nanošenje sjenila ometa koža koja više nije čvrsta i miče se zajedno s kistićem. Zato sjenčanje pokretima lijevo-desno više ne funkcionira. Radite kistićem kružne pokrete, tapkajte i po potrebi lagano zategnite kožu.

Ocrtavanje usana

Nipošto nemojte iscrtavati usne da vam ispadnu veće! Niti će djelovati lijepo, niti uredno jer će boja doprijeti u borice oko usana. Ako usne nisu vaš glavni adut, ili mislite da su premale, koristite neutralne tonove ruža, nemojte koristiti tamni ruž jer će ih dodatno smanjiti. Sjajila su dobrodošla čak i ako su malo tamnije boje.

Uvijanje trepavica

Ništa ne može više otvoriti oči kao uvijene trepavice. Zahvaljujući ovom triku vaše će oči izgledati svježe i odmorne.

Make up trikovi 01 - SLOWAGE365

Umjetne trepavice

Radije ih izbjegnite jer vam mogu oči učiniti još umornijima, a kapke spuštenima. Radije koristite maskaru s četkicom koja lijepo razdvaja trepavice.

Olovka na donjim trepavicama

Nemojte povlačiti liniju duž cijelog donjeg kapka. Iscrtajte ju lagano je sjenčajući od vanjskog ruba prema sredini. Dovoljno ju je nanijeti na vanjskim kutovima.

Iscrtavanje obrva

Ovo može biti sjajan način isticanja izgleda ili totalna katastrofa. Sve to ovisi o tome u kakvom su vam stanju obrve. Ako su već jako rijetke i svijetle, pravilnom tehnikom ih možete ponovno oživjeti. Naravno, birajte svjetlije tonove i nastojte da vam obrve djeluju što prirodnije. Jake, oštre linije i intenzivne boje pristaju samo mladim licima.

Autor: Sunčica Pavlić

Foto: Unsplash