Kava je naš omiljeni jutarnji ritual, koji nerijetko kombiniramo s raznim dodacima i drugim pićima. Svi ljubitelji kofeina u ljetnim mjesecima svoju šalicu tople mirisne kave mijenjaju ledenom inačicom. Osvježavajuća, kremasta i ukusna, ledena kava idealno je piće na visokim temperaturama.

Danas možete pripremiti različite vrsta ledenih kava, koje donose neodoljivo ukusan spoj sa sladoledom, vanilijom, viskijem, pa čak i tekilom.  Zadovoljit će i najzahtjevnija nepca i dodatno začiniti dan. Za vas smo izdvojili tri ne baš tako klasična recepata koji će klasičnoj recepturi za pripremu ledene kave, odnosno miješanja skuhane crne kave, mlijeka i puno leda dati potpuno novu dimenziju.

 

Ledena kava sa sladoledom

U zdjelu stavite kuglu ili dvije sladoleda i preko prelijte skuhanu crnu kavu te uživajte u osvježavajućem desertu. Birajte okus sladoleda koji volite, a najpopularniji je svakako miks sladoleda od vanilije i crne kave.

 

ledena_kava_slowage365_1

Ledena kava sa likerom od čokolade

U 30 cl kave, dodajte 3 cl likera od čokolade i par kockica leda. Napitak možete nadopuniti i tučenim slatkim vrhnjem i s malo kakao praha.

 

ledena_kava_slowage365_2

 

Ledena kava s kokosom

Skuhajte crnu kavu, dodajte malo kokosovog mlijeka ili kuglicu sladoleda od kokosa. Zatim zasladite uz čokoladni sirup ili šlag te mrvicama od kokosa.

 

ledena_kava_slowage365_3

 

 

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Canva