Dob žene otkriva jedan pogled na njezine ruke, stoga nemojte zanemariti njihovu njegu. Koža nadlanica tanka je, iznimno nježna i jedno je od područja ženskog tijela koja prva pokazuju znakove starenja. Kao i ostatak tijela, ona gube prirodnu elastičnost s vremenom.

Možda vaše lice i tijelo izgledaju desetak godina mlađe, ali otkrivate li svoje prave godine zapostavljanjem njege kože na rukama? Ruke su u kontaktu sa svakim prostorom u kojem se nalazimo, kućnim sredstvima za čišćenje, sunčevom svjetlošću i ekstremnim temperaturama.

Dermatolozi upozoravaju kako ruke često stare brže od lica. Zapravo, prve znakove starenja mogu pokazivati ​​i mnogo prije četrdesetih i pedesetih godina života. Stoga, nikako nemojte zanemarivati njegu ruku jer posljedice su nastanak bora, vidljivih oštećenja, gubitak volumena kože, izrazito suha koža i pojava pjega.

Dok je koža još mlada, sasvim je dovoljno nanositi hidratantnu kremu, no kako starite, morat ćete pribjeći i malo zahtjevnijoj njezi. Prema istraživanjima, najučinkovitiji tretman za pomlađivanje i obnovu kože ruku je kombinacija “kućne njege ” i laserskih tretmana kojima se tretira i koža lica.

Piling jednom tjedno!

Nužnu eksfolijaciju, odstranjivanje mrtvih stanica na površini kože, koju brižno provodimo na licu, vratu i dekolteu, trebaju i ruke.

Pravila su ista kao i s licem: ne pretjerivati, ne raditi piling prečesto kako ne biste oštetili površinski sloj kože, iritirali ga i učinili osjetljivijim i manje otpornim na vanjske utjecaje.

Piling neka bude nježan i prirodan, po mogućnosti organski, a što se učestalosti tiče, slušajte svoje tijelo. Preporučujemo prirodni piling nadlanica i prstiju jedanput tjedno, ne češće, a ako katkad i zaboravite, poslušajte onaj osjećaj kad ruke kao da vape za obnovom… i poklonite im laganu, opuštajuću masažu blagim pilingom.

Maslinovo ulje i bogate hidratantne kreme!

Uz korištenje kozmetičkih pripravaka koji usporavaju starenje i obnavljaju vašu kožu, pokušajte s tretmanima za šake toplim maslinovim uljem.

Zagrijte malo maslinova ulja i natopite prste i dlanove u njemu 3 do 5 minuta. Nemojte ispirati ulje, nego ga umasirajte u kožu. Ručnikom obrišite višak ulja. Vaše ruke bit će nježne u samo nekoliko minuta!

Laserski tretmani!

Postoje metode za pomlađivanje kože pomoću lasera, koje predstavljaju jednostavne, nekirurške tretmane kojima se stimulira učvršćivanje i stvaranje kolagena u dermu (sloju kože), što pomaže njezinu obnavljanju.

Pogotovo se staračke pjege mogu tretirati IPL tretmanom. Ova metoda temelji se na svjetlosti koja se emitira iz male sonde, a može smanjiti količinu prisutnog pigmenta u koži koja je oštećena prekomjernim izlaganjem suncu, čak i kod slučajeva bolesti kože kao što je rosacea.

I,  naravno, izbjegavajte prekomjerno izlaganje suncu te koristite kremu za zaštitu od sunca s vrlo visokim faktorom zaštite, čak i u oblačnim danima.

Tekst: A. P.

Foto: Profimedia