Kemijski piling u vrhu je neinvanzivnih kozmetičkih trendova. Sama pomisao na vraćanje mladolikog izgleda bez odlaska pod nož svima je privlačna. Razlog je to zbog kojeg je ovaj tretman iznimno popularan u tretiranju znakova starenja.

Što je kemijski piling?

Kemijski piling je tretman kojim se uklanjaju suhe, odumrle stanice, nakon kojeg koža blista zdravim sjajem. Profesionalni pilinzi jači su i koncentriraniji od onih koji su namjenjeni za kućnu upotrebu. Dovoljna su tri tretmana, a ponekad i manje, da bi se smanjile plitke bore, to jest fine linije, zagladila površina kože, smanjile akne.

Ako pričamo o oporavku nakon pilinga, bitno je napomenuti da zahvaljujući inovativnoj tehnologiji nova generacija pilinga ne zahtjeva predug oporavak. Uz sve to, novi pilinzi su mnogo snažniji.

Kućni i profesionalni pilinzi – koja je razlika?

U jednima i drugima zastupljeni su eksfolijanti i enzimi iz prirodnih izvora – riže, papaje, ananasa, bundeve i slično. Oni djeluju na znakove preranog starenja kao što su diskoloracije, na strukturu kože te na akne. Zadatak hidroksilne kiseline je da otopi međustanično “ljepilo” – tvar koja na okupu drži stanice, kako bismo ih lakše uklonili, dok enzimi razbijaju veze između stanica i proteina.

Kućni pilinzi u pravilu sadrže eksfolijante nižih koncentracija i nanosite ih sami. Pogodni su za tretiranje sive i beživotne kože s manje vidljivim znakovima starenja te blažim oblicima akni. Koriste se kao dio dnevne ili tjedne njege za vraćanje blistavosti i glatkoće tena ili za „održavanje rezultata“ između profesionalnih pilinga. Nakon kućnog pilinga koža je svježija i napetija, ali nema vidljivog ljuštenja, zatezanja, niti produljenog vremena oporavka.

 

 

Profesionalne, visoko koncentrirane kemijske pilinge rade educirani kozmetičari,poput vlasnice kozmetičkog studija Ksenija, estetski kirurzi ili dermatolozi. Nakon tretmana moguće su nekad vidljive mrlje, ljuštenje kože te dulji oporavak, ovisno o jačini pilinga. Najbolji učinak, uz minimalno vrijeme oporavka, postiže se serijom od nekoliko tretmana svakih šest do dvanaest tjedana, a za održavanje rezultata tretman treba ponoviti dvaput godišnje.

 

 

Je li kemijski piling za vas?

Ako je neki od problema kojih se želite riješiti sivkasti ton kože, brzo i naglo starenje ili akne, razgovarajte sa svojom kozmetičarkom o kemijskom pilingu. Ona će vas znati najbolje usmjeriti prema najboljoj vrsti pilinga za vašu kožu i životni stil – i pomoći vam da postignete željene rezultate.

Jeste li probali multivitamin thermafoliant iz Dermalogice?

Ovaj proizvod idealan je za zrelu ili prerano ostarjelu kožu. Snažan je proizvod koji polira kožu, a kombinacija mehaničke i kemijske eksfolijacije zaglađuje teksturu kože i poboljšava penetraciju aktivnih sastojaka koji usporavaju proces starenja. Sastojci dobiveni naprednom tehnologijom održavaju i tretiraju kožu.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Tri, dva, jedan – vrijeme je za čišćenje

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Dermalogica, Pinterest, Canva