Uklanjanje neželjenih dlačica sigurno nije najljepši dio beauty njege kože, ali je zasigurno jedna od čestih rutina koje mogu stvarati neugodnost ako dođe do pojave iritacije i crvenila. Upravo jedna od najčešćih nuspojava depilacije je crvenilo, svrbež ili upale na mjestu depilacije. Iako crvenilo kože uglavnom nestane u toku dana, potražili smo neke uspješne metode za svaku vrstu postupka uklanjanja dlačica, da se taj proces ubrza i olakša.

Prije svega nemojte zaboraviti provjeriti valjanost proizvoda koje koristite za pripremu kože, depilaciju i kremu koju birate za umirujući efekt na koži. Morate također biti sigurni da, ako koristite vosak za depilaciju, ne sadrži sastojke na koje ste alergični jer to može produžiti vrijeme trajanja crvenila.

 

Brijanje

Vjerujemo da je ovo najpristupačniji i najlakši način za depilaciju, ali često ostavlja neugodan osip na koži. Odličan način kako ublažiti ovaj vid nuspojave svakako je piling koji će spriječiti stvaranje ljuskastih dijelova. Nakon brijanja obavezno koristite hidratantnu kremu za tuširanje kako biste bili sigurni da pružate instant hidrataciju koži.

 

depilacija_slowage365_3

 

Depilacija voskom

Depilacija voskom može pružiti glatkoću kožena dulji period nego britvica. Žene vole ovaj način depilacije zbog praktičnosti i teksture kože koju ostavlja. Također, smanjuje ponovni rast dlačica ako se radi redovito. Jedna od neželjenih posljedica može biti pojava uraslih dlačica, a ključ za izbjegavanje toga je redovan piling. Da biste smanjili crvenilo i otekline nakon depilacije voskom, trebali biste i sljedećih nekoliko dana izbjegavajte kupke, a umjesto toga isprobajte hladan tuš. Također, nanesite kokosovo ulje odmah nakon tuširanja kako biste ojačali kožu, značajno smanjujući iritaciju.

depilacija_slowage365_2

 

Kreme za uklanjanje dlačica

Ovo je odlična metoda ako želite ukloniti dlačice i trebate pauzu od brijanja i depilacije voskom. Negativna stvar je ta što kemikalije mogu biti preteške za osjetljivu kožu. Također, izazvati alergijsku reakciju na jedan od sastojaka kreme što znači da morate biti super oprezni. Ako se odlučite za ovu metodu možete učiniti nekoliko stvari kako biste osigurali najbolji ishod. Nemojte nanositi kremu na upaljenu kožu, pazite da je područje čisto i suho i nemojte stavljati druge kreme ili losione na kožue. Temeljito isperite kožu hladnom vodom i tek onda nanesite hidratantnu kremu za tijelo.

 

depilacija_slowage365_1

 

Uklanjanje dlačica laserom

Laser može biti prilično bolan tretman, a također nije opcija za sve jer laser djeluje na melanin ili pigment u koži. Ne preporuča se ovaj tretman u ljetnom razdoblju. Njega nakon laserskih tretmana uključuje dobru zaštitu od sunca sa SPF 30 ili višom, hidratantnu kremu, nježno sredstvo protiv iritacije i lagan piling.

 

depilacija_slowage365_4

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest