Svakodnevna beauty rutina predmet je brojnih članaka kroz koje gotovo iz tjedna u tjedna učimo kako dodatno možemo poboljšati naše korake u njezi i zadržati blistav izgled kože.

Posao, umor, putovanja, vrijeme, klima, stres…sve su to komponente koje čine našu kožu suhom, dehidriranom i prouzrokuju stvaranje akni. Upravo zbog toga je važno, čak i na prezaposlen dan, nakon višesatne vožnje ili stresnog projekta izdvojiti vrijeme za sebe i svoje zdravlje. Zdravlje našeg tijela, ali prvenstvenoo kože.

Ovo su koraci koji će vam pomoći da vaša koža gotovo uvijek izgleda svježe i lijepo.

Hidratizirajte se iznutra

Ništa ne čini kožu blistavom od ranog jutra kao dovoljan unos vode. Uz mobilne aplikacije, termosice i podsjetnik na pametnim uređajima više nemate niti jedan validan izgovor za nedovoljnu konzumaciju tekućine.

 

 

Jedite superhranu

Nastavak na korak iznad upravo je odabir menija koji će sadržavati namirnice koje imaju vitamine i minerale koji prirodno hrane kožu te kroz nutrijente čine kožu još zdravijom. Riba, zeleno povrće, chia sjemenke i orašasti plodovi samo su neke od supernamirnica koje donose brojne benefite za cijeli organizam.

 

 

Investirajte u kvalitetne proizvode za njegu kože

Odgovarajući proizvodi koji prate potrebe vaše kože ključni su za zdrav izgled kože. Upravo zbog toga je itekako važno birati pravilna sredstva za čišćenje, kao i ulja, serume te kreme za područje oko očiju koji pašu vašem tipu kože. Proučite što se nalazi u proizvodima koje koristite.

 

 

Piling neka bude sastavni dio vaše rutine

On će ukloniti mrtve stanice s površine kože, dubinski očistiti kožu i bolje ju pripremiti za naredne korake rutine – ulje, serume ili kremu. Ako trebate ideju za beauty piling, kliknite ovdje.

 

 

Moglo bi vas zanimati: 10 inspirativnih citata za dnevnu dozu motivacije

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Unsplash