Ljeto je sunce, kratke hlače, lepršave haljine, sladoled, kokteli, preplanuli ten i naravno kupanje. Plivanje je ne samo odlična vježba za cijelo tijelo, već također pomaže u relaksaciji i osvježenju. Sa toplim vremenom odmah iza ugla, vjerojatno ste već pripremili svoju torbu za plažu s novim kupaćim kostimom, ručnikom i omiljenim sandalama, ali prije nego što uronite, trebali biste razmisliti i o pripremi vaše kose i kože.

 

Isperite tijelo od soli odmah nakon kupanja

Ako pričekate dok se ne vratite kući da se istuširate nakon kupanja, činite veliku grešku za vaše tijelo jer što duže slana voda „sjedi na koži“, stvara se dodatna suhoća. Možete koristiti hidratantni šampon i gel za tijelo da biste uspostavili pH ravnotežu. Nakon ispiranja ponovo nanesite hidratantnu kremu za obnavljanje hidratacije kože.

 

njega_slowage365_3

 

Zaštitite svoju kosu

Kapica za kupanje je najbolji način zaštite kose, posebno ako je ona kemijski tretirana, ali ako ne preferirate kapicu, stručnjaci za kosu preporučuju da prije dolaska na more, naprimjer noć prije, nanesete regenerator. Na taj način ćete stvoriti zaštitni sloj između vaše kose i klora te pomoći zaštiti folikula kose.

 

njega, slowage365_2

 

Posušite kosu ručnikom

Nakon kupanja u moru, možda ćete doći u iskušenje da legnete na svoj ručnik i pustite da vas sunce svojim zrakama osuši, ali to nije najbolja ideja. Sušenje zrakom dovest će do veće suhoće kože pa se preporučuje ispiranje čistom vodom, a zatim se osušite pamučnim ručnikom. Nakon toga, vrijeme je za dobivanje onog savršenog preplanulog tena, naravno sa šeširom i nakon nanošenja SPF-a.

 

njega_slowage365_1

 

 

 

 

 

Možda bi vas moglo zanimati: 4 genijalna trika za savršene ‘beach’ valove u kosi

 

 

Tekst: Vjera Pađen

Foto: Unsplash, Pinterest