Bez obzira jeste li tip koji ne napušta svoj doma bez savršene frizure ili frizuru radite svaka dva mjeseca, sve dame se podjednako nadaju da će isfenirana frizura potrajati što duže.

Zbog toga smo odlučili istražiti kako održavati savršenstvo frizure prvog dana kroz tri, četiri, pet ili više dana.

Prije svega bitno je da se njeguje kosa prije i tijekom postupka oblikovanja frizure, a nakon što frizura bude gotova, trebat će određeno održavanje kako bi duže frizura trajala, ali rezultati će biti vrijedni vremena i truda.

 

Upotrijebite šampon i regenerator koji vam odgovaraju

Definitivno postoje neke stvari koje vi ili vaš frizer možete učiniti tijekom friziranja koje će utjecati na to koliko traje frizura. Počnite stiliziranje frizure sa čistom kosom jer ako na kosu nanesete previše sastojaka, kosa će izgubiti volumen i neće izgledati svježe. Šamponi i regeneratori bez silikona pružaju nježno i efektno čišćenje.

 

Ne vežite kosu u rep

Čim kosu zavežete u rep, efekt isfenirane kose će se izgubiti. Ako vam je vruće i ne želite da vam kosa smeta, poslužite se ovim trikom:Četkajte kosu ravno do vrha glave pomoću četke, a zatim kosu umotajte u veliku, labavu punđu i učvrstite sa dvije ukosnice.

 

 

Suhi šampon

Kosa koja nije oprana dva (ili više) dana došla je u kontakt sa dodatnim slojevima laka za kosu, i drugim proizvodima koji rezultiraju masnijom kosom. Kako biste joj vratili sjaj,volumen i teksturu posegnite za suhim šamponom. Koristite ga između pranja kako biste produžili trajanje isfenirane kose.

Zaštitite kosu za vrijeme tuširanja

Kada perete lice, nosite traku za glavu kako ne biste namočili kosu.  Između šamponiranja, stručnjaci preporučuju kose umotati u ručnik prije nego što odete pod tuš kako biste spriječili kovrčanje i valovite teksture.

 

 

Moglo bi vas zanimati: Smanjite bore na licu prirodnim putem – evo kako

 

 

Tekst: Slowage365.hr

Foto: Pinterest, Canva, Unsplash